Plakátiállítás hívja fel a figyemet a biztonságos közlekedésre Pécsett

2021. május 10. 09:38 2021. máj. 10. 09:38

2021-ben hazai kezdeményezésre immár hetedszer rendezik meg az ITM támogatásával „A Közlekedési Kultúra Napja” május 11. című országos eseményt.

Ez a nap, illetve a kapcsolódó időszak kiváló alkalom arra, hogy különböző rendezvényekkel, aktivitásokkal, előadásokkal, közösségi közlekedési hangosbemondásokkal – igazodva a járványügyi korlátozásokhoz és veszélyhelyzethez – online programokkal ráirányítsuk a közfigyelmet a közlekedés sokszínűségére, szépségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közúti-, a vasúti-, a vízi- és a légi közlekedés területén egyaránt. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

2015 óta már több mint 100 – a közlekedési kultúra iránt elkötelezett – szervezet csatlakozott idehaza az eseménysorozathoz, és vannak már külföldi partnerrendezvények is, melyekről részletes információk a www.akozlekedesikulturanapja.hu honlapon találhatók.

Az országos rendezvényekhez kapcsolódóan a KTE Baranya megyei Területi Szervezete is tervezi a Közlekedési Kultúra Napja megünneplését. A programsorozat keretében Pécsett a Kossuth téren 2021. május 11-től május 18-ig „A biztonságé az elsőbbség” című plakátkiállítás lesz látható. A kiállítás 17 darab plakáton hívja fel a figyelmet többek között arra, hogy legyen minden nap a kulturált közlekedés napja, illetve a biztonságunkat szolgáló eszközök használatára, vagy az ittas vezetés veszélyeire, következményeire.

Az esemény fővédnöke Péterffy Attila Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere, védnöke Dr. Gulyás Zsolt r.dandártábornok rendőrségi tanácsos, Baranya megye Rendőrfőkapitánya. 

A rendezvény szervezője a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezete.

"Bízunk abban, hogy A Közlekedési Kultúra Napja 2021. évi rendezvényei, aktivitásai újabb építőkövei lesznek a hagyományteremtésnek és annak a törekvésnek, hogy „A Közlekedési Kultúra Napja” a közlekedők és a közlekedésben dolgozók ünnepnapjává váljon." - írják a szerkesztőségünk részére megküldött közleményben. "Kérjük az érdeklődő közönséget a pandémiás előírások betartására!" A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!