Plakátrongálások: nyomravezetői díjat ajánlott fel Péterffy

2019. október 8. 16:27 2019. okt. 8. 16:27

Közleményben jelezte a Mindenki Pécsért Egyesület, megdöbbentek azon, hogy a Fidesz nem lépteti vissza egy egyetemista brutális megveretésének ügyébe keveredett polgármesterjelöltjét. A közlemény szerint ráadásul miközben a Fidesz ellenzéki plakátrongálásról beszél, addig az egyesület óriásplakátjait valakik szervezetten rongálták az éjjel. Emiatt Péterffy Attila nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Közleményt adott ki kedden a Mindenki Pécsért Egyesület, amelyben arról írtak, megdöbbentek azon, hogy a Fidesz nem léptette vissza még a polgármesterjelöltjét, akiről egyre súlyosabb ügyek derültek ki - például hogy eskü alatt nem mondott igazat a bíróságon egy egyetemista megveretésének ügyében.

Az egyesület közleménye szerint Vári Attila ezeken túl is sok más ügyletben érintett, és miközben az igazmondásáról annyira nem híres Hoppál Péter vezette pécsi Fidesz állandó hazugságokkal illeti az ellenzéket, addig inkább a saját portájukon kellene szétnézniük a buszcsere-program miatti nyomozás, a vízmű-elfoglalás és más ügyek kapcsán. 

A közleményben arra is kitér az egyesület, hogy a Fidesz azt állítja, hogy az ellenzék szervezetten rongálta a plakátokat, ám arra már nem adnak magyarázatot, hogy miképp sikerült a Mindenki Pécsért Egyesület összes óriásplakátját megrongálnia valakiknek.

Erről Péterffy Attila, az egyesület által támogatott független polgármesterjelölt írt a Facebook-oldalán kedden, ahol arra is kitért, hogy nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki az egyesület plaktájainak rongálásáról kép-, vagy videofelvétellel bír.

A Mindenki Pécsért Egyesüle közleménye, melyet változtatás nélkül közlünk:

"Pécs túl büszke ehhez a Fideszhez

Megdöbbenve vettük tudomásul, hogy a Fidesz nem lépteti vissza a gyanús ügyekbe és egy egyetemista brutális megveretésébe keveredett budafoki jelöltjét. Ahelyett, hogy elszámolnának a buszbeszerzésből kilopott százmilliókkal és az előző tíz év vállalkozás- és családnyomorító intézkedéseivel, egy egyre kétesebb hírű sportoló mögé felsorakozva arcpirító hazugságokat kiabálva mocskolják tele a közbeszédet és Pécs utcáit. Ez egy hazugságért többszörösen elítélt Hoppál Péter vezette pécsi Fidesznél még biztosan elmegy, de ez a nagy múltú város és lakói szerintünk ebből már nem kérnek.

Nem elég, hogy Vári Attiláról lassan naponta derül ki valami új sumákság, a pécsiek adóforintjaiból megbízott haverokról, saját magának adott havi több százezres juttatásról.

Nem elég, hogy mára nyilvánvaló: a vízilabdázó valótlan tanúvallomást tett eskü alatt a bíróságon, és végül letagadta, hogy ő küldte volna a verőembereket a brutálisan bántalmazott pécsi egyetemistára.

Nem elég, hogy a Fidesz nem lépteti vissza az erkölcsileg már mérhetetlen, teljesen súlytalan jelöltjét és nem zavarja haza azonnal a városi sportcég éléről.

Ez a Fidesz, a pécsi Fidesz, amelyet a párt megrendelésére végzett gátlástalan hazudozásaiért többször jogerősen elítélt Hoppál Péter vezet, most a Mindenki Pécsért Egyesületet vádolja plakátrongálással. Azt az egyesületet, amelynek a plakátait láthatóan profi módon, tömegesen, előre legyártott alapanyagokkal rongálják, nyilván nem saját maguknak, bár Hoppálék idáig is eljuthatnak majd a valóság hajlítgatásában.

Nos, tisztelt pécsi Fidesz, október 13-án eljön a számvetés ideje.

Hová lett egymilliárd forint a botrányos Volvo-beszerzésből?

Hová lett a város anyagi önállósága?

Hol a pénz, amit a város megspórolt az alvilági módszerrel végzett vízműfoglalás után?

Hol a fejlesztésekre elköltött 160 milliárd forint, amit olyan büszkén hirdetnek?

Hol a pénz, amit az ingatlanadóval és a többi teherrel kivasaltak a pécsi családokból és vállalkozásokból?

Mi lett a 120 családdal, akiket ocsmányul becsaptak, csak hogy a nagy múltú Zsolnayt egy fideszes oligarchának játsszák át?

Ma még lehet fröcsögni és mocskolódni, lehet hajlítgatni a valóságot, a sárba gyalázni a pécsi közbeszédet, a város utcáit arcátlan hazugságokkal és szennyplakátokkal.

Ám október 13-án a Fidesz valósága nem hajlik tovább, hanem eltörik a pécsi polgárok szavazatai alatt, akik nem nézik tovább, hogy ezt a gyönyörű, történelmi jelentőségű várost ország-világ előtt megalázzák a Fidesz súlytalan bábjai.

Nem hiába nézi az egész ország árgus szemekkel, hogy mi lesz a pécsi választás eredménye: egy demokratikus fordulat itt az egész narancsuralmi rendszert megingatja. Az ellenzéki szövetség, a Mindenki Pécsért Egyesület állja a sarat a szennyáradattal szemben. Ez a város többet érdemel, és október 13-án meg is kapja!

Mindenki Pécsért Egyesület"

Forrás: Pécsi STOP