Rászorulókon segített a pécsi önkormányzat

2021. január 3. 15:44 2021. jan. 3. 15:44

Két helyszínen mintegy 150 adag ételt osztott ki a pécsi önkormányzat, a pécsi roma nemzetiségi önkormányzat és több civil szervezet vasárnap délelőtt a keleti városrészben. A hagyományos ételosztás során ezúttal a járványügyi előírásokat maximálisan betartva, otthoni fogyasztásra előkészített ételeket vihettek haza a leginkább rászoruló családok- írja közleményében a pécsi önkormányzat.

A közleményből megtudhatjuk, hogy:

A koronavírus-járvány miatt megváltozott a hagyományos pécsi ételosztás: ezúttal nem a belvárosban, és nem helyben főzve juthattak hozzá a rászorulók a meleg ételhez. Ehelyett a házukhoz közel, és az otthoni fogyasztásra előkészített módon kaphatták meg az ízletes falatokat.

Az időpont is változott, hiszen nem karácsony előtt, hanem az újév első napjaiban történt meg az ételosztás. Mi javasoltuk ezt, hiszen még a legszegényebbek is igyekeznek az ünnephez méltó körülményeket teremteni, és karácsony előtt sok szervezet segít is nekik ebben, de az új év első napjaiban általában már jól esik újra egy kis törődés a családoknak – mondta el Petrovics Gábor, a pécsi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke.

Vasárnap két helyszínen, a Hősök terén, illetve a Dobó István utcában osztottak ételt. Sokkolt babgulyás volt a menü: a gazdagon főzött ételt így mindenki haza tudta vinni, és otthon felmelegítve elfogyasztani.

Idén a járványügyi előírásokra is tekintettel kellett lennünk, ezért választottuk ezt a megoldást. A pécsi önkormányzat számára fontos, hogy a legnehezebb helyzetben élők folyamatosan kapjanak segítséget. Karácsony előtt civil szervezetek bevonásával több száz családnak tudtunk segíteni tartós élelmiszerekkel, az ünnepek után most abban működtünk közre, hogy ezúttal is jusson mindenki asztalára bőséges meleg étel – mondta el Nyőgéri Lajos, Pécs szociális ügyekért felelős alpolgármestere.