RELAX Szoba nyílik a K20 Kirakatban

2022. augusztus 4. 12:52 2022. aug. 4. 12:52

RELAX szoba nyílik a Király utcában, ahol egy pécsi fejlesztőcsapat segítségével egyedi és különleges módon tanulhatunk meg fókuszálni és relaxálni.

Sikeresen zárult a negyedik pályázati kör a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. által közösen meghirdetett K20 KIRAKAT vállalkozásfejlesztési programban. A sikeres pályázó egy belvárosi üzlethelyiségben 4 hónapig rendkívül kedvezményes bérleti díj ellenében tesztelheti vállalkozói ötletét, termékét, szolgáltatását, de ez nem minden: jelentős kommunikációs támogatást és mentori segítséget is kapnak.

A negyedik pályázati kört júliusban tartották. A vállalkozásfejlesztési program felhívására ezúttal egy jelentkező adta be pályázatát, amelyet az 5 tagú zsűri támogatásra méltónak talált. 

A K20 KIRAKAT negyedik nyertese így a Semse World csapata lett, akik innovatív fejlesztésükkel tanítják meg a betérőket tudatosan relaxálni és fókuszálni. A Kirakatban létrehoznak egy, a világon egyedülálló Relax Szobát, ahol az általuk készített, agyhullámokkal irányított applikációt lehet nyugodt körülmények között kipróbálni.

Másik rendhagyó fejlesztésük egy zeneszerző app, a musicLabe, ami rendkívül egyszerű és érzékletes módon képes a gyermekek és felnőttek kezdeti zenei érdeklődését fenntartani, hogy készségeik tovább fejlődhessenek.

A szakmai zsűri tagjai egyedi mentorálási felajánlásokat tettek a nyertes pályázó számára, amelyek a továbblépést, az üzleti gondolkodást segítik. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. emellett az új bérlők számára egy-egy ingyenes kitelepülési lehetőséget is felajánlott a pécsi Vásártéren, illetve az új pécsi vásárcsarnokban.

Az új lakó, a Semse World augusztus 4-én nyitotta meg Relax Szobáját a Király utca 20. szám alatt. A fejlesztők várnak minden, a hétköznapok pörgéséből kiszakadni vágyó és az izgalmas IT fejlesztésekre nyitott embert. Sok sikert kívánunk a nyertes csapatnak! 

A K20 KIRAKAT vállalkozásfejlesztési programra folyamatos a jelentkezés. A következő szabad időszak 2022.decembertől 2023. március végéig tart. Erre az időszakra már most lehet jelentkezni, ha valaki kedvezményes feltételekkel szeretné kipróbálni vállalkozási ötletének piacképességét a pécsi belvárosban. További információ: www.k20kirakatpecs.hu; illetve a program Facebookon oldalán: K20 Kirakat | Facebook

Bemutatkozik a Semse World 

Interjú Csernák Samuval, a cég egyik tulajdonosával és fejlesztőjével.

- Miért van szükségük az embereknek erre a Relax szobára?

- A 21. század embere állandó feszültségben él. A zaklatott életmód és az állandó megfelelési kényszer mellett pedig ritkán találjuk meg a „kikapcsológombot” magunkon. Ahogy az emberi élet egyre gyorsabbá, bonyolultabbá és különböző stresszektől terheltté válik, fontos, hogy megtanuljunk tudatosan megnyugodni, relaxálni. Nemcsak saját magunkra van pozitív hatása annak, hogy a rohanás helyett megállunk egy időre, magunkra figyelünk és csak a pillanatban létezünk, hanem a környezetünk, szeretteink javára is. A Relax szoba a béke szigete lesz, ahol az emberek megtanulhatnak tudatosan megnyugodni, minden gondolattól mentesen egyedül önmaguk lenni. A nyugalom hasznos hozadéka, hogy segít egészségünk és energiaszintünk helyreállításában, növeli koncentrációs képességünket, alkotásra és szórakozásra inspirál, elősegíti a pihenést, növeli a remény, az együttérzés és a megbocsátás képességét, valamint segít abban, hogy jobb kapcsolatokat építhessünk másokkal.

- Mit vár a cég a K20 Kirakattól, és a pécsiektől?

- Nagy öröm számunkra, hogy a K20 Kirakat segítségével megoszthatjuk a helyi lakosokkal a fejlesztésünket. Ez a nyilvánosság lehetőséget ad nekünk arra, hogy a lehető legtöbb embertől kapjunk visszajelzést és ezáltal továbbfejlesszük, finomítsuk a megoldásunkat. Reméljük, hogy minél több pécsi eljön hozzánk, és applikációnk rendszeres használatával utat talál az életükben a megnyugvás. Bízunk benne, hogy a hozzánk ellátogatók életminőségének javulása az egész közösségre pozitív hatással lesz. Szeretnénk idővel a Relax élményt az egész országban és határainkon túlra is kiterjeszteni. Olyan jövőt képzelünk el, ahol az emberek egyaránt harmóniában élnek a technológiával és a természettel.

- Miben egyedülálló a Relax-szobában kipróbálható fejlesztés?

- Fejlesztésünk a pillanatnyi elmeállapotunkról ad valós idejű audiovizuális visszajelzést egy agyhullámok mérését végző EEG készülék segítségével. Az applikációnk számos területen, például a munkavégzéssel összefüggésben a produktivitás vagy a wellness területén az ellazulás, kikapcsolódás visszaigazolására is hasznos lehet. Rendszeres használatával tudatosabbá válhatunk, és a hétköznapokban könnyebben megtalálhatjuk a saját nyugalmi állapotunkat.