Rendszerváltó bulit szerveznek a választás elé Pécs főterére

2019. október 2. 12:55 2019. okt. 2. 12:55

Véletlenül Pécsen az önkormányzati választás előtt tartják meg kedden a Szabadság-koncertet, amellyel a 30 évesrendszerváltozás/rendszerváltoztatás emléke előtt adóznak. Az esemény mögött egy fideszes alapítvány áll, így azért gyanítható, hogy az önkormányzati választás is belejátszik az időpont kiválasztásába. A rendezvényen a Kormorán és a Beatrice lépnek fel.

A Facebookon futottunk bele október 2-án abba az eseménybe, melyet október 8-án, kedden este tartanak Pécsen a Széchenyi téren. 

A leírás szerint a Szabadságkoncert - melyen 18:30-tól a Kormorán, 20:30-tól pedig a Beatrice lép fel és a buli ingyenes lesz - azért jöhett létre a baranyai megyeszékhelyen, mert Pécs városa is csatlakozott "a „30 éve szabadon” Emlékévhez kapcsolódó programhoz, amelynek keretében a rendszerváltás örömét és felszabadultságát, a szabadság és a függetlenség visszaszerzésének eufóriáját eleveníti fel két ikonikus rockzenekar koncertjével Pécs főterén, a Széchenyi téren."

A buli szervezője a ZSÖK Nkft. és a pécsi önkormányzat, az esemény támogatója a "30 éve szabadon" Emlékbizottság - derül ki az esemény Facebook-oldaláról. 

Hogy mennyibe is kerül ez a koncert, és hogy ki is állja a fellépti díjakat, annak kapcsán a Pécsi STOP kérdéseket küldött a ZSÖK-nek, a pécsi önkormányzatnak és az Emlékbizottságnak.

Az Emlékbizottság elnöke Kövér László házelnök, társelnöke Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a kormánybiztosa pedig Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum, a XX. Század Intézet és a XXI. Század Intézet főigazgatója.

Forrás: Pécsi STOP