Részegen gázolt, őrizetbe vették

2019. október 23. 13:20

Erősen ittas állapotban gázolt halálra egy idős férfit a 35 éves toyotás, előzetes letartóztatásba került.

Őrizetben a gázoló

Egy Toyota típusú személygépkocsi vezetője közlekedett a 65-ös főúton Zomba irányából Tamási irányába  2019. október 20-án 16 óra 20 perckor Kéty belterületén, amikor lesodródott az útról, és elütötte az úttest mellett füvet nyíró 68 éves helyi férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gázoló a balesetet követően mind a helyszínen, mind előállításakor agresszív magatartást tanúsított.  

A 35 éves tolnai férfit a bonyhádi rendőrök őrizetbe vették. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a járművezető erősen ittas volt, amikor a balesetet okozta. Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására, akit az ügyészség indítványára 2019. október 22-én a bíróság letartóztatásba helyezett.     

Az eset kapcsán a 35 éves elkövetővel szemben – halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúján túl – számos más bűncselekmény elkövetése miatt is indul büntetőeljárás.

Forrás: police.hu