Ritkábban járnak péntektől a pécsi buszok a kijárási tilalom idején

2020. november 19. 10:42 2020. nov. 19. 10:42

A kijárási tilalom miatt jelentősen lecsökkent az utasforgalom este 8 és hajnali 5 óra között a Tüke Busz járatain, ezért az említett időszakban péntektől kevesebb busz fog járni.

A városháza csütörtöki közleménye szerint az utasforgalmi felmérés azt mutatja, az este nyolc óra után közlekedő járatok kihasználtsága 10 % alatti, a 21 óra után közlekedő járatokon – főleg a peremterületek felé tartó vonalakon – mindössze 1-2 utas utazik.

Mindezek tükrében a Tüke Busz Zrt. az esti és éjszakai járatainak menetrendjét november 20-tól, péntektől módosítja:

 

  • a 20 és 21 óra közötti esti időszakban a megszokottnál ritkábban közlekednek majd a járatok,
  • az este 21 és hajnali 4 óra közötti idősávban csökkentett menetrend lép életbe,
  • hajnali 4 és 5 óra között fokozatosan történik meg a visszaállás a nappali, megszokott menetrendre.

 

A csökkentett menetrend legfontosabb változása a kertvárosi járatokat érinti: 21 óra után már csak a 973-as jelzésű, éjszakai járatok közlekednek a déli városrészbe. A keleti és nyugati városrész fő buszvonalain a megszokottnál kevesebb járat szállítja az utasokat. A részletes menetrend a www.tukebusz.hu oldalon olvasható.

Az önkormányzat hangsúlyozza, a pécsi helyi járatoknak a lecsökkent esti és hajnali forgalomhoz igazítása nem befolyásolja a nagyobb létszámú, több műszakban dolgozó pécsi munkáltatókhoz történő eljutást. A dolgozók munkába járását, illetve hazautazását továbbra is biztosítja a tömegközlekedési vállalat.

A Tüke Busz Zrt  továbbra is folyamatosan ellenőrzi a járatok utasforgalmát, és amennyiben indokolt, újabb menetrendi változtatásokat hajt végre a menetrendben. A menetrendi változásokról szóló tájékoztatókat a társaság a jövőben is honlapján és a sajtó útján teszi közzé.
 

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP