Rögzített üzenetben hívja az egyetemi telefonszámokat Vári Attila

2019. július 8. 11:53 2019. júl. 8. 11:53

Egyetemi telefonszámokat hívva egy rögzített üzenetben szólít fel Vári Attila fideszes polgármesterjelölt mindenkit arra, hogy őt támogassák. Mindezt egy olyan számról teszi, amelyen egy hete a szegedi fideszes polgármesterjelölt kért mindenkit arra, hogy őrá szavazzanak.

A Pécsi STOP értesülései szerint egy +21-es körzetszámú számról a napokban végighívták a Pécsi Tudományegyetem telefonszámait, és egy rögzített üzenetben maga Vári Attila, a Fidesz még nem hivatalos, de potenciális pécsi polgármesterjelöltje kért mindenkit arra, hogy őt támogassák az őszi önkormányzati választáson.

A telefonszámot nem lehet visszahívni egyébként.

A Pécsi STOP munkatársát a múlt héten hívták a magántelefonszámán ugyanerről a számról (vélelmezhetően azért, mert rajta lehet a szegedi Kubatov-listán valami érthetetlen oknál fogva), akkor ugyancsak egy rögzített üzenetben a Fidesz által támogatott (de elvileg független) szegedi polgármesterjelölt Nemesi Pál hadarta el a kampányüzeneteit (harmadik híd, béremelés, ilyesmi).

Az inkriminált telefonszám pedig a következő: +21 233 36 38.

Erre rákeresve a kihivott.hu oldal hozza a legfrissebb találatot, amely július 8-án délelőtt volt. Egy hozzászólás szerint őt is Vári rögzített üzenetével találták meg. (Egy másik hozzászólásban pedig az is olvasható, hogy korábban a szegedi fideszes polgármesterjelölt jelentkezett a számon, még korábban, tavasszal Ujhelyi István szegedi szocialista EP-képviselőt illetően szóltak rajta a kormánypárti üzenetek, 2018-ban pedig budapesti fideszes lejáratásokhoz használták a telefonszámot.)

Az is kiderül a bejegyzésből, hogy ez netes alapú telefonszám Ahogy a bejegyzésben szerepel: nomadikus, vagyis nem helyhez kötött, internet alapú (VoIP) vezetékes telefonszám.