Saját magát cáfolja a polgármester, mégsincs igazoltan koronavírusos Pécsváradon

2020. április 3. 13:29 2020. ápr. 3. 13:29

Bár csütörtökön a pécsváradi polgármester arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a településen is felütötte a fejét a járvány, mivel egy helyi nő beteg lett, pénteken egy videóban már azt állította, hogy negatív lett az említett személy tesztje. Ugyanakkor a nő beteg, a második tesztjének eredménye még nem ismert.

Csütörtökön egy élő Facebook-videóban számolt be arról Zádori János, Pécsvárad polgármestere, hogy a településen megjelent a vírus, egy helyi nő, aki nem volt külföldön, nagyon beteg - erről itt írtunk bővebben. 

Pénteken azonban egy újabb videóval jelentkezett a pécsváradi polgármester, amelyben arról beszélt, hogy a csütörtöki bejelentéséhez képest kiderült, hogy a nő első tesztje negatív lett a koronavírusra. 

Mint elmondta, papíralapon kapták az információkat, mint korábban is, és ezután kérdeztetett utána a történetnek, ekkor derült ki, hogy az első teszt negatív lett. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a második teszt eredménye még nem ismert. 

A polgármester szerint azon a dokumentumon, amihez ők hozzájutottak, az állt a hölggyel kapcsolatban, hogy fertőző, de ez adminisztratív hiba lehetett. Hozzátette, ő nem kérdőjelezheti meg ezeket a dokumentumokat (bár ezt nem mondta ki, de hivatalos dokumentumokra utalt - a szerk.), de innentől fogva azért kelló kritikával fog hozzáállni ezekhez.

Az érintett nő azonban nem érzi magát jól és olyan tüneteket produkál, ami megegyezik a koronavírusos megbetegedések fő jellemzőivel, de egyelőre hivatalosan nem számít betegnek - állította a videóban a polgármester. 

 

 

Forrás: Pécsi STOP