Segítenek, ahol tudnak! A Pécsi Nemzeti Színház művészei visznek ebédet az időseknek - fotó

2021. április 9. 16:17 2021. ápr. 9. 16:17


Bár a színházak jelenleg zárva tartanak, de az nem jelenti azt, hogy a művészek tétlenkednének a kényszerszünet idején. Mint megírtuk húsvétkor például kalácsot sütöttek, most pedig idős honfitársaiknak visznek ebédet. Hatalmas pacsi, ez a valódi hőstett. 

"Pécs Város egyik meghatározó kulturális intézményeként a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos számunkra a közös társadalmi felelősségvállalás, hogy még inkább összefogjunk, segítsük és támogassuk egymás munkáját." 

- írja a PNSZ a weboldalukon közzétett közleményben, majd így folytatják: 

"Örömmel ajánlottuk fel segítségünket Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának."

A bejegyzésből kiderül, hogy ezt követően vették fel a kapcsolatot a pécsi Integrált Nappali Szociális Intézet (INSZI) igazgatójával, Varga Mónikával. A Pécsi Nemzeti Színház felajánlotta két szolgálati autóját és két sofőr kollégánk munkáját. Így Vörös László és Fekete András már két hete, 2021. március 25. óta segítenek és közreműködnek az INSZI által Pécs városában koordinált, segítségre szoruló idősek részére történő napi ételkiszállításban, derül ki a közleményből. 

 

Forrás és fotó: PNSZ