Segítsetek! Újra autó nélkül a legelesettebbeken segítő pécsi pár

2019. január 12. 09:31 2019. jan. 12. 09:31

Majdnem napra pontosan két éve maradt autó nélkül a legrosszabb helyzetben lévő baranyai családoknak segítő kezet nyújtó házaspár. A történelem kereke ismét fordult: az autó, amit akkor felajánlottak neki, nem bírta tovább. Újra autót keresnek, nem ingyen, a fő, hogy megfizethető és működőképes legyen. Ha tudsz ilyet, segíts!

Akik figyelemmel kísérik a pécsi jótékonysági célú megmozdulásokat és az ezen dolgozó szervezeteket, most két évet utazhatnak vissza az időben. Akkor írtunk arról, hogy a Nő az Esély Egyesület gerincét alkotó házaspár, Máy Anita és Garzó Gábor autója nem bírta tovább az adományok szállítását, és az örök olajmezőkre költözött.

A segítők segítői akkor egy használt autót ajánlottak fel nekik, amely két évig fáradhatatlanul hurcolta a rászorulóknak szánt ételt, ruhát, takarókat, ajándékokat.

Mostanáig. Garzó Gábor pénteken arról írt az egyesület Facebook-oldalán, hogy a 19 éves Renault, ahogy két éve elődje, végleg megadta magát, pontosabban annyi pénzbe kerülne a javítása, amennyi a párnak nincs és nem is lenne értelme az autóra költeni. Az egyesületnek újra segítségre van szüksége.

„Arra kérünk benneteket, hogy ha van valakinek ismerőse vagy kapcsolata, segítsen nekünk egy biztos és üzemképes autó beszerzésében. Természetesen nem új autóra gondolunk és nem magas áron, hanem amit az egyesületünk, illetve mi személy szerint meg tudnánk vásárolni. A munkánk elengedhetetlen része az autó, amit természetesen nem luxuscélra használunk. Egyben szeretnék elkerülni egy beláthatatlan szerencsétlenséget és más testi épségét veszélyeztetni a közutakon.”

Aki tud jó állapotú, de nem horrorárú eladó autót, keresse fel az egyesület Facebook-oldalát, vagy írjon nekünk, továbbítjuk.