Simán ment az újranyitás a pécsi állatkertben

2020. május 11. 18:43 2020. máj. 11. 18:43

Közel két hónapig tartó zárvatartást követően május 9-én, reggel 9 órától újra fogadja a látogatókat a pécsi állatkert, a járványügyi óvintézkedésektől övezett újranyitás problémamentesen zajlott.

A zoo hétfő délutáni közleménye szerint a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében az intézmény által meghatározott biztonsági előírásokat a látogatók többsége betartotta. Érkezéskor használták a kihelyezett kézfertőtlenítőket, sokan viseltek védőmaszkot és jellemzően betartották a másfél méteres védőtávolságot, valamint az épületekben előírt létszámkorlátot. Az intézmény kéri, hogy mindenki tartsa meg ezeket a jó szokásokat a jövőben is.

Az újranyitott pécsi állatkert (fotó: Pécsi Állatkert)

A közlemény emlékeztet arra, hogy a rendkívüli körülmények miatt a teljes árú jegyek árából 10, a  kombinált családi jegyek árából 5 százalékot elengednek.

A biztonsági előírások szerint az állatkert területén egy időben 400 fő tartózkodhat, a hétvége során ezt a limitet azonban nem érte el a vendégek száma, így a várakozási idő nem volt több mint egy átlagos májusi hétvégén. A látogatók türelmére kizárólag az akvárium-terrárium alsó szintjén volt szükség – mivel itt egyszerre csak 20 fő tartózkodhat –, de tömeg itt sem keletkezett.

Az újranyitott pécsi állatkert (fotó: Pécsi Állatkert)

A látogatás tervezését könnyíti, hogy május 11-től az állatkert honlapján (pecszoo.hu) egy 5 percenként frissülő számlálón követhető az állatkertben tartózkodó vendégek létszáma.

A hétvége alatt összesen 1642-en keresték fel az állatkertet, amely 10 százalékot meghaladó visszaesés az előző két év azonos időszakának átlaga alapján és 17 százalékos csökkenés a májusi hétvégék átlagos napi látogatószámához képest. A zoo bízik benne, hogy hamarosan ismét visszaáll a látogatószám, mivel a kényszerszünetet erősen megsínylették anyagilag.

Forrás: Pécsi STOP