SkyBar is lesz a felújított Palatinus hotelben

2020. július 1. 17:24 2020. júl. 1. 17:24

Ami most már Palatinus Grand Hotel néven fut, a volt Aranyhajó fogadó épületében pedig Palatinus Boutique Hotel fog üzemelni. 

Sajtóközleményben tudatta a Palatinus Grand Hotel, hogy az elkövetkezendő években jelentős átalakításon fog átesni az épület külsőleg és belsőleg.

A beruházást részben a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióban kapott 3,5 milliárd vissza nem térítendő állami támogatásból állják.

"Az épület szecessziós stílusjegyeit megtartva születik újjá a városi korzó utcaképét meghatározó százéves szálloda. A tervezett beruházás során átgondolt építészeti- és belsőépítészeti beavatkozások révén újulnak meg a szálloda vendégszobái, reprezentatív terei, belső közlekedési kapcsolatai, valamint villamos- és gépészeti hálózatai. 

Zöldmezős beruházás keretében a létesítmény egy modern konferencia- és rendezvény részleggel bővül, felette parkosított tetőkerttel. Ennek köszönhetően a tervek szerint közvetlen gyalogos kapcsolat létesül a Széchenyi tér felé, jobban bekapcsolva ezáltal a szállodát is a város főterének napi vérkeringésébe. 

A szolgáltatásaiban kibővített wellness részleg, valamint a megyeszékhely első igazi SkyBar teraszának tervezett kialakításával a fejlesztés kiemelt célja, hogy a szálloda szépségeit és szolgáltatásait a szállóvendégeken kívül a pécsi polgárok is élvezhessék"

- áll a sajtóközleményben.

Fotó: Palatinus Grand Hotel közleménye

A kommünikében arra is kitértek, hogy a Palatinus mellett a Király utca 3. szám alatt álló épületben már zajlik a Palatinus Boutique Hotel kialakítása, amely részben ugyancsak a fentebb már emlegetett állami Kisfaludy-programból lesz finanszírozva. Ennek a kisebb szállodának a tervezett átadása 2021. nyara.

Ez az épület az egykori Aranyhajó fogadó épülete, amelynek kapcsán 2019. végén pattant ki egy ügy (és egy másik hasonlóan zavaros történet is napvilágra került), emiatt az új városvezetés menesztette a vagyonhasznosító régi vezetőjét, és feljelentést is tettek, ami miatt nyomozás indult. 

A sajtóközlemény szerint a két hotel fel- és megújításával hamarosan két olyan szálláshely lesz a pécsi belvárosban, melyeknek HotelStar 4* a besorolása, a két szálláshelyen a tervek szerint összesen 120 vendégszobát alakítanak ki és 400 fős nagyrendezvények megtartására is alkalmas lesz.

A tervek szerint a  beruházások idején a szálloda és a meglévő rendezvényhelyszínek működni fognak.

 

Címlapi kép forrása: Palatinus Grand Hotel közleménye

 
Forrás: Pécsi STOP