Sok balesetet hozott a szombat Somogyban

2019. szeptember 8. 16:19 2019. szept. 8. 16:19

Az elmúlt 24 órában a rendőröknek hét személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén kellett intézkedniük Somogy megye útszakaszain.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a szombati napon a megye útjain hét személyi sérüléssel járó baleset is történt. 

Az első balesetnél "az M7-es autópálya Nagykanizsa irányába vezető oldalán, Balatonszárszó külterületén 2019. szeptember 7-én, a reggeli órákban egy személygépjármű haladása során nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedett, autójával megcsúszott, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset során a jármű vezetője - az elsődleges orvosi vélemény alapján - könnyű sérüléseket szenvedett.

A balesetet szenvedett jármű - Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
A baleset az M7-es autópályán - Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Kaposváron, a Berzsenyi utcai kijelölt gyalogosátkelőhelyen 2019. szeptember 6-án éjjel 23 óra körül egy személygépkocsi ütött el két gyalogost, akik a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedtek. Az autó mögött egy segédmotoros kerékpár is közlekedett. A motoros a történteket észlelve fékezett, de a vizes úton megcsúszott, és elesett, melynek következtében ő is könnyebben megsérült.

Kiskorpád belterületén, a Vörösmarty utcában 2019. szeptember 7-én hajnalban egy kamionos az árokba hajtott, és felborult, a sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. A jármű műszaki mentését csak a délutáni órákban lehetett megkezdeni.

Úttestre lépő gyalogost ütött el egy személyautó 2019. szeptember 7-én 9 óra 30 perc körül Segesd belterületén. Az ütközés következtében a gyalogos életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A baleset nyomai - Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kaposvárt és Jutát összekötő útszakaszon 2019. szeptember 7-én délelőtt egy személygépkocsi haladása során nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel közlekedett, az autó egy kanyarban, a vizes útfelületen megcsúszott, és az elvezető árokba hajtott, ahol felborult. A gépjármű vezetője és utasa is könnyű sérüléseket szenvedett.

Felborult autó Kaposvár és Juta közt - Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Vélhetően az elsőbbségadási szabályok figyelmen kívül hagyása következtében ütközött össze két személyautó Balatonbogláron, egy bevásárlóközpont parkolójának kijárata és a Klapka utca kereszteződésében 2019. szeptember 7-én este. Az egyik járműben két utas is könnyebben megsérült"

- áll a közleményben.

A rendőrség pár tanácsot is adott a közleményben az őszi vezetéssel kapcsolatban:

"Ősszel, a megváltozott közlekedési feltételek nemcsak a gépjárműveket teszik próbára, hanem a járművezetőket is. Fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel kell részt venniük a forgalomban nem csak a kezdő, kevés gyakorlattal rendelkező vezetőknek, hanem a tapasztalt, nagy gyakorlattal rendelkező, rutinos sofőröknek is.

Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázni kell szürkületben és sötétedés után az úttest szélén haladó gyalogosokra, kerékpárosokra, valamint fokozott figyelemmel kell lenni a kijelölt gyalogosátkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő személyekre."

Forrás: Pécsi STOP/police.hu