Sokkolónak szánt Facebook-poszttal figyelmeztet egy Siklósi független benzinkutas

2022. november 20. 10:44 2022. nov. 20. 10:44

A független benzinkút célja a meglepő Facebook-poszttal az volt, hogy a várható üzemanyaghiányra figyelmeztessen. Valójában egyelőre 20 liter hatósági áras benzint és gázolajat lehet náluk tankolni.

Pénteken a siklósi AVIA Benzinkút egy Facebookra posztolt üzenetben arról tájékoztatta az ügyfeleit, hogy november 18-tól egy rendszámra naponta maximum egy liter hatósági áras benzint és gázolajat lehet tankolni – szúrta ki a hvg.hu.

A közlemény szerint piaci áron továbbra is korlátlan mennyiségben lehet benzint és gázolajat venni náluk.


 

A Facebook-poszt egy ügyes gerillahúzásként reagált a Mol csütörtöki bejelentésére, tehát nem igaz az egy literes korlátozás, egyelőre 20 liter hatósági áras benzint és gázolajat lehet náluk tankolni, tudta meg a töltőállomást üzemeltető cégtől a portál.

A Mol csütörtökön kereskedelmi korlátozást jelentett be, mely szerint jövő héten, azaz november 21 és november 27 között „az ország működése és energiaellátása érdekében” nem szállít üzemanyagot azoknak a kis benzinkutaknak, amelyekkel idén tavasszal, a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést.

A kutat üzemeltető cég tulajdonosa, Sebők Róbert a hvg.hu-nak elmondta, hogy azt szeretnék, ha a vásárlóik megértenék: ez az egy liter is több annál, amit ők kapnak hatósági áron.

Azt is hozzátette, hogy a törvényi kötelezettségüknek eleget tesznek, nyitva tartanak és addig értékesítenek hatósági áras üzemanyagot, amíg tudnak, de szerinte elképzelhető, hogy hamarosan már a piaci áras üzemanyag sem lesz elérhető.

Ez a veszély nemcsak a rájuk vonatkozik, hanem minden kis, független benzinkútra, aminek nem szállít a Mol, a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) szerint az ország, a vidéki lakosság üzemanyag-ellátása a tét, és felülvizsgálatot kérnek Hernádi Zsolttól, a Mol elnök-vezérigazgatójától.

Forrás: hvg.hu