Súlyos fájdalmak közt küzd az életéért a pécsi édesanya: a 8 gyermekes családnak már gyógyszerre sincs pénze - videó

2021. szeptember 20. 19:20 2021. szept. 20. 19:20

Már gyógyszerekre sem telik a nyolc gyerekes Pécsi családnál, ahol a 36 éves anyánál tavaly diagnosztizáltak mellrákot. Ezután a májában és a csontjaiban is áttétek alakultak ki.

A családról korábban a Pécsma is cikkezett, mint akkor megírták a családot segítő Elixír Egyesület szerint a legnagyobb segítség az lenne, ha még a nagyobb hideg beállta előtt szigetelést kapna háromszobás házuk. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Ez időközben a rengeteg felajánlásnak hála sikerült is, a család élete már éppen rendeződni látszott, elkezdtek jobban alakulni a dolgok, konyhabútort, játékokat, és ágyat is ajándékoztak nekik, azonban az édesanya májában, illetve a csontjaiban áttétek alakultak ki. Most súlyos fájdalmak közepette küzd az életéért, illetve mindeközben a család körülményei is folyamatosan romlanak. 

"Márciusban leamputálták a mellemet, megműtöttek, kaptam a kezeléseket, Janinak lett folyamatos munkaviszonya. Csak az utóbbi időben elkezdet romlani az állapotom, a májamon lévő áttétek miatt, nagy fájdalmaim lettek, sokat lettem rosszul. Így megszűnt a munkahelye, alkalmi munkákat vállal el, nagyon nehezen megy megint minden." - mondta az RTL Híradójának Pécsiné Bánovics Marianna.

Az elmúlt időszakban a családfő vitte óvodába és iskolába a gyerekeket, de felesége romló állapota miatt van, hogy ő sem tudja ellátni ezeket a feladatokat, mert nem tudja Mariannát magára hagyni. A családnak 150 ezer forintból kell boldogulnia. 

A családdal készült riportot itt lehet visszanézni: 

 

"Kezelésekre kéne járnom, az injekciókat és a gyógyszereimet nem tudom kiváltani, ami nagyon nagy probléma, de az élelmiszerrel és a tűzifával is nagy bajban vagyunk" - mondta Marianna, aki azt is kiemelte, hogy nagyon nehéz számukra ez az időszak, de a gyermekeiknek próbálnak mindent megadni. 

A családot lapunk is felkereste, az édesanya megkeresésünkre elmondta, hogy főként élelmiszerre és tűzifára volna szükségük, de minden apró dolognak tudnak örülni. Az édesanyát +3620/546-5130-as telefonszámon lehet elérni, ha valaki tárgyi adománnyal, élelmiszerrel vagy tűzifával szeretné támogatni őket, ezen az elérhetőségen tud egyeztetni a családdal. 

Amennyiben pedig van olyan, aki anyagilag szeretné támogatni a nehéz sorsú családot, az a család legidősebb fiának, Pető Dominik Dávidnak a számlaszámára tud utalni, ide: Takarékbank 71800-264-16071735

Címlapkép: Videorészlet, RTL Híradó