Számháború helyett munka - Pécs polgármestere a város adósságáról

2019. október 31. 10:35 2019. okt. 31. 10:35

Péterffy Attila igen röviden és határozottan zárta le a Pécs eladósodottsága körüli vitát. Közleményében leszögezte: a hitel-, az adósság-, a tartozásállomány és a forráshiány a 23 milliárd forintot is meghaladja, ám ő számháborúzás helyett minden erejével ennek ledolgozásán lesz.

Pécs polgármestere közleményben reagált a Pécs eladósodottsága körül kialakul vita legutóbbi megszólalásaira. Ebben azt írta: „a pécsi polgárok akarata világos és egyértelmű. Nem arra kértem és kaptam tőlük mandátumot, hogy közlemény- és számháborút vívjak politikusokkal, hanem arra, hogy abból a válságos helyzetből, amibe a Fidesz kormányozta Pécset, kivezessem a várost.”

Péterffy szólt arról, hogy egyre több furcsa értelmezést olvasni arról, hogy Pécs pontosan milyen anyagi helyzetben van. Hozzátette: „Amíg mások a valóság csavargatásával foglalkoznak, mi dolgozunk. Az elmúlt napokban az átadás-átvétel dokumentumait tovább elemeztük. A szeptember 30-i állapot szerint több európai uniós támogatású, illetve nemzeti költségvetési finanszírozású fejlesztési projekt is igen jelentős forráshiánnyal küzd. A hitel-, az adósságállomány, a tartozásállomány és a forráshiány a 23 milliárd forintot is meghaladja. Ezek a tények.”

A polgármester közleményében leírta: azt már a kampányban is megtapasztalta, hogy a fideszes matematikában az egy meg egy az három. „Ugyanez a helyzet az átadás-átvételi jegyzőkönyv értelmezésével is. Ha valóban olyan rózsás lenne a város pénzügyi helyzete, mint mondják, akkor már régen hazamehettek volna az Államkincstár biztosai. Ha pedig csak egyszerű dilettantizmusról van szó, az egyértelmű magyarázat arra, hogy hogyan jutott Pécs idáig.”

Péterffy Attila leszögezte: „A feladat súlyossága, a hitelek és a hiány nagyságrendje egyértelmű, mostantól a számháború helyett minden erőmmel a megoldáson kell dolgoznom a város és polgárai érdekében. Így is fogok tenni.”

 

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil