Száz éve csühög a Vasutas

2019. augusztus 23. 17:36 2019. aug. 23. 17:36

2019 augusztus 23-án alakult meg a Pécsi Vasutas Sportkör, erre emlékeztek ma a város és a PVSK vezetői. Lerakták a vadonatúj sportkomplexum alapkövét is, amelyet két év múlva, 2021 nyarán vehetnek birtokba a sportolók.

Augusztus 23-a duplán ünnep Pécsett, az egyházmegye és a patinás PVSK is ezen a napon ünnepli fennállásának évfordulóját. A sportkör éppen a századikat.

A délutáni ünnepségen elsőként Rákossy Balázs államtitkár-társadalmi PVSK elnök szólalt fel. Elsősorban a kormánynak arról a 4,5 milliárd forintos támogatásáról beszélt, amelyből a PVSK vadonatúj sportcentrum épül. Felszólalt Őri László pécsi alpolgármester is, aki a pécsi sportéletről beszélt.

Letették a PVSK új központjának alapkövét (fotó: Pécsi STOP)

A sort Czerpán István PVSK elnök zárta. Egyebek mellett arról szólt, hogy Pécs adottságai messze esnek az ideálistól, ám a sport éppen ezért kitörési lehetőség lehet, így kiemelt fontosságú az utánpótlás nevelése. (Az ünnepségen ott volt Garami József egykori pécsi focista, későbbi szövetségi kapitány, akinek a nevét a pécsi utánpótlás-nevelő központ kapta.) A szónokok és Garami József együtt rakták le a PVSK új központjának alapkövét.

Letették a PVSK új központjának alapkövét (fotó: Pécsi STOP)

A sportcentrum érdemi fejlesztése 2018-ban kezdődött az atlétikapálya felújításával, a vasbeton lelátó bontásával. Helyére 800 fős fedett lelátó épül a labdarúgókat és szurkolókat kiszolgáló épületekkel.

A fejlesztések csúcsa mégiscsak az új multifunkcionális sportcsarnok lesz. Ennek építése 2020 tavaszán kezdődhet és 2021 nyaráig fog tartani.

Forrás: Pécsi STOP