Száznál több hátrányos helyzetű gyereknek szerzett örömöt a Nő az Esély Egyesület

2019. december 8. 16:02 2019. dec. 8. 16:02

Hátrányos helyzetű pécsi, lúzsoki, kákicsi és magyaregresi családoknak szervezett Mikulás-napi ünnepséget a baranyai megyeszékhelyen a Nő az Esély Egyesület. A rendezvényen 106 gyerek vett részt, ahol a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, Iványi Gábor is megjelent.

December 7-én, szombaton tartotta meg az Iparosházban az idei Mikulás-napi ünnepségét a pécsi Nő az Esély Egyesület, amely hátrányos helyzetű családoknak és segítségre szoruló embereknek nyújt segítséget, támogatást. 

Az idei Mikulás-ünnepségen 75 család és 106 gyerek vett részt, a családok Pécsről, Lúzsokról, Kákicsról és Magyaregresről érkeztek. 

A rendezvényen a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, Iványi Gábor is részt vett, az egybegyűlteket a Pécsi Mazsorettcsoport, a Pötyi néven ismert Lakatos Mária utcazenész szórakoztatta, Rajnai Attila verset mondott.

Az egyesület részéről 25 aktivistával, terített asztallal és profi Mikulással várták a zömmel mélyszegénységben élő gyermekeket és szüleiket.

Az egyesület motorja, Garzó Gábor és Iványi Gábor - Fotó: Nő az Esély Egyesület/Dudi Levente

Mint a Pécsi STOP megtudta, a rendezvényen Iványi Gábor felajánlotta, hogy az eddigi és további együttműködésen túl bevonja az egyesületet az Oltalom Sportegyesület utcai foci programjában, valamint egy súlyos fogyatékkal élő kisgyermeket nevelő hölgyet pedig felterjeszt az Oltalom Karitatív Egyesület által gründolt Hétköznapi Hősök programon belül nyújtható támogatásra.

Forrás: Pécsi STOP