Szekó: 2023-ban készülhet el a mohácsi híd

2019. május 11. 09:33 2019. máj. 11. 09:33

Szekó József mohácsi fideszes polgármester bízik abban, hogy egy éven belül elkészülhetnek a híd tervei, és az átkelő 2023-ra megépül.

Többször foglalkoztunk már a mohácsi híddal az elmúlt hónapokban-években, az átkelő ugyanis fontos lenne a sokac főváros életében: a település az egyetlen olyan ugyanis az országban, ahol két városrészt csak komp köt össze, amelynek a közlekedését az extrán alacsony, vagy extrán magas vízállás, vagy pedig a jégzajlás eléggé akadályozni tudja.Ilyenkor a közlekedőknek a bajai híd felé kell kerülniük, ami jócskán megemeli a két városrész közti távolságot.

Az elmúlt években sorra lehetett hallani, hogy lesz híd, először kétszer egy sávosban gondolkodtak, aztán Orbán Viktor ötlete nyomán már gyorsforgalmi utakat is megálmodtak a megfelelő méretű átkelőhellyel együtt, de vasúti híd is szóba jött már opcióként.

Április közepén derült ki, hogy a híd tervezésére kiírt közbeszerzésen befutott egy nyertes cég, amely a munkát a nettó 972 millió forintos ajánlatával nyerte el. (Nemcsak a híd, de a kapcsolódó utak tervezése is beletartozik a közbeszerzésbe, erről bővebben itt írtunk.)

Szekó József fideszes városvezető a mohacsiujsag.hu megkeresésére arról beszélt, hogy abban bízik, a tervek egy éven belül elkészülnek, az önkormányzat pedig már korábban kijárta a környezetvédelmi engedélyt a beruházáshoz.

"Szekó József a mindenkit talán legjobban érdeklő kérdésre, jelesül, hogy mikor kezdődhet és fejeződhet be a kivitelezés, azt felelte, a híd 2023-ra készülhet el"

- olvasható a cikkben.

(Címlapi képünk illusztráció, a drávaszabolcsi határhídról készült.)

Forrás: Pécsi STOP/mohacsiujsag.hu