Szeméttároló lángolt Belvárdgyulán

2020. augusztus 4. 12:49 2020. aug. 4. 12:49

Egy 1470 négyzetméter alapterületű, palatetős, fémszerkezetű, oldalt farostlemezes épületben tárolt több ezer köbméter ömlesztett szemét kapott lángra hétfő délután Belvárdgyulán - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írták, az egységek kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett, a tűz átterjedt a szomszédos tarlóra is. A pécsi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, elsődlegesen a tarlóra átterjedt tüzet fékezték meg három sugárral. 

Fotó: Pécs HTP

A káreset felszámolása alatt a Katasztrófavédelmi Mobil Labor folyamatosan mérte a széljárást, mivel száz méteren belül lakóépületek voltak, illetve hangosbemondón tájékoztatta a lakosságot a szükséges óvintézkedésekről. Méréseik alapján lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség. 

Fotó: Pécs HTP

A tüzet a hőterhelés miatt nem lehetett megközelíteni még munkagépekkel sem, viszont az érintett épület minden oldalról körülhatárolták a tűzoltók. Éjszakára a pécsi egységek, valamint a Palkonya és Pécs ÖTE a helyszínen maradtak, hogy kontroll alatt tartsák az égést

Forrás: Pécsi STOP