Szépen megugrott az adósság két baranyai tankerületnél

2019. március 25. 14:17 2019. márc. 25. 14:17

A baranyai három tankerületből kettőnél januárról februárra eléggé mgugrott a tartozásállomány, míg a harmadik pont nullázni tudta a régebbi adósságát.

A Magyar Államkincstár legfrissebb adatai szerint a Baranya megyében található három tankerületnél idén januárról februárra elég nagy ingadozás volt megfigyelhető az adósságállományt tekintve.

A Pécsi Tankerületi Központ januárban még 3 millió forintos mínuszban állt, ez február végére 11 millió forintra növekedett.

A Mohácsi Tankerületi Központnál január végén 4 milliós mínusz volt az egyenleg, ez azonban február végére 37 millióra nőtt.

A Szigetvári Tankerületi Központnál viszont pont ellenkező folyamat játszódott le az év elején: januárban még egymillió forintos tartozásuk volt, ezt február végére 0 forintra faragták le az államkincstár adatai értelmében.

A Pécsi Szakképzési Centrum - mely Baranya egyetlen szakképzésci centruma - hasonlóan jól teljesített, mint a szigetvári tankerület: a január végi 4 milliós "sarukat" február végére ők is nulla forintra redukálták.