Szétharapták egy lány arcát az egyik pécsi suliban

2018. június 25. 15:46 2018. jún. 25. 15:46

A sebészeten kötött ki egy végzős lány, miután úgy megharapta iskolatársa a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolában. Az ügyből fegyelmi tárgyalás és elmarasztalás lett, a lány édesanyja szerint kesztyűs kézzel bántak a vétkessel. Az iskola szerint megfelelően lefolytatták az eljárást.

Vasárnap került fel a Facebookra egy pécsi anyuka posztja, melyben arról számolt be, hogy nyolcadikos kislányának egy verekedés során - ahol ő épp békíteni próbálta a feleket - úgy megharapták az arcát, hogy a sebészetre kellett vinni. Az eset az édesanya szavai szerint még március 28-án történt, de hogy miért várt eddig ennek megosztásával, az nen derült ki.

"Kisebb nézeteltérés után az egyik lány ütni-verni kezdte lány osztálytársukat. Kitti próbálta szétszedni őket, mire a lány aki kezdte az egészet annyira megharapta lányom arcát, hogy ömlött belőle a vér. Kittit azonnal az orvosiba vitték. Lekezelték a mély harapást és közölték, hogy a sebészetre kell mennünk. Amikor felértem az iskolába már az igazgatóiba volt a 3 lány és az osztályfőnök. Igazgatónő közölte, hogy 32 éve nem történt ilyen brutális eset és ennek súlyos következménye lesz. Hát az esetnek konkrétan semmi következménye nem lett! Érdekes viszont, hogy 1 fiút nyakszorításért, 2 másik fiút 1-1 mondatért azonnal ki akartak rúgni. Aki viszont bűncselekményt követett el, megúszta egy sima fegyelmi tárgyalással. Utána büszkén mondta: NEKI EZ MEGÉRTE."

- áll a poszban, ahol fotókat is mutatott az anya a lánya sérüléseiről. A szülő elmondása szerint sérelmezte az osztályfőnöknél az ítéletet, mivel szerinte ez enyhe büntetés volt.

"Azt a választ kaptam, miért nem fellebbeztem? Nem értettem, senki sem értette..... hogy is van ez? Mikor a tárgyalást húzták halasztották és végül nagy titokba tartották. Volt olyan tanár aki kevésnek találta ezt a "büntetést". Miért nézték el neki? Pedig nem csak ez a disznósága volt. Másokat is megharapott, de nem ilyen brutalitással. Ugyan annak a lánynak akinek neki ment, telefonnal ütötte a fejét. A nyakszorítás is miatta volt. Miért védte az osztályfőnök? Bármit megtehetett büntetlenül. 2 héttel a tanév vége előtt még rendőrt is hívott az iskola 2 fiúra petárda miatt. Az iskolából felfüggesztették őket amit nekik kellett igazolni. Akkor a lány mért úszta meg? Akkor miért nem tudtak rendőrt hívni? Eltelt 3 hónap, Kitti arcán még mindig ott a harapás. a sebészeten azt mondták lehet maradandó. A harapós lány megúszta egy kis enyje-benyjével, hogy történhet meg ez? Az utolsó évben sem ennek a lánynak sem ennek a tanárnak (osztályfőnök) nem kellett volna ebben az iskolában, pláne ebben az osztályba jönniük. Kíváncsi lennék, hogy akik ennek a lánynak eltussolták az ügyét, ha velük történt volna ez, mit tettek volna?"

Az anyuka posztja kapcsán megkerestük a szóban forgó pécsi iskolát. Az intézmény igazgatója, Takáts-Kaposi Laura megerősítette a harapás tényét, hozzátéve, hogy az azonnali bocsánatkérés mellett tájékoztatta a sértett diák szülőjét arról, hogy fegyelmi vizsgálatot indít, a szülőnek pedig jogában áll feljelentést tenni. A fegyelmi eljárást az iskola lefolytatta, elmarasztalás történt.

Az igazgatónő nyilatkozata szerint személyiségi jogok miatt a részleteket nem hozhatja nyilvánosságra. Takáts szerint azonban nem igaz a szülő azon állítása, miszerint „az esetnek semmi következménye nem lett”. A vezető szerint az iskoláról igen kritikusan nyilatkozó anya a vezetőségnek egyszer sem jelezte, hogy problémája lenne az eljárással. Az igazgatónő szerint az sem igaz, hogy kirúgtak volna diákokat egy-egy mondatért, nyakszorításért. "Nem hívattunk két héttel a tanév vége előtt rendőrt az említett fiúkhoz." - fűzte hozzá.

"Az iskola alapvetően nevelő-oktató intézmény, e szellemben igyekszünk tanulóinkat megfelelő magatartásra és egymás elfogadására nevelni. Sajnos, ez sok esetben nem egyezik az otthonról hozott viselkedési mintákkal. Maximálisan elítélünk minden erőszakot, és minden ilyen ügynek (is) alaposan utánajárunk, a szülőkkel is megbeszéljük a súlyosabb eseteket"

- zárta válaszát az igazgató.