Szigetvári kórházigazgató: munkajogi következményei lettek a műtéti hibának

2020. május 28. 15:08 2020. máj. 28. 15:08

Egy 42 éves nőnél a Szigetvári Kórházban egy műtét során a feltárt szakaszt nem sóoldattal, hanem fertőtlenítőszerrel kezeltek le, emiatt a nő válságos állapotba került. A rendőrség eljárást indított, a kórház főigazgatója szerint a belső vizsgálatnak már lettek munkajogi következményei.

Az ATV cikke nyomán lapunk is beszámolt arról, hogy egy 42 éves csurgói nőnél - aki nőgyógyászati műtétre érkezett a Szigetvári Kórházba - összecserélhették a sóoldatot a fertőtlenítővel, és azzal kezeltek egy feltárt szakaszt, ami miatt a nő válságos állapotba került és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjába szállították. 

Megkerestük a PTE-t az üggyel kapcsolatban, de az egyetem a beteg személyiségi jogaira hivatkozva nem adott bővebb információt. 

Az ügy kapcsán a rendőrség ismeretlen tettes ellen foglakozás körében elkövettet gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást.

A Szabad Pécs csütörtökön arról számolt be, hogy megkeresték a Szigetvári Kórház vezetőségét, és dr. Berecz János főigazgató azt nyilatkozta egy levélben, hogy belső vizsgálatot folytattak le az ügyben. A vizsgálatnak munkajogi következményei lettek, a vizsgálat eredményét pedig megküldték a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, valamint az illetékes nyomozóhatóságnak.

A levél szerint az intézmény bejelentése alapján kezdte meg az NKK és a rendőrség is az eljárásukat az ügyben.

A lap információi szerint nemcsak felfüggesztések, de azonnali elbocsátások is történtek a kórházban az eset kapcsán, és úgy értesültek, hogy a válságos állapotban lévő nőnek van esélye a túlélésre, de valószínűsíthető, hogy maradandó egészségkárosodást szenved a történtek miatt.

Forrás: Pécsi STOP/Szabad Pécs