Szigetváron 19 ember van karanténban, de egyikük sem lett pozitív eddig koronavírusra

2020. március 27. 12:10 2020. márc. 27. 12:10

A szigetvári polgármester egy élő Facebook-videóban kérte a lakosságot, hogy tartsák be a kijárási korlátozás intézkedéseit, de arra is kitért, hogy valószínűleg a várost sem fogja elkerülni a járvány.

Dr. Vass Péter, Szigetvár polgármestere pénteken délelőtt egy Facebook-videóban kérte fel az önkormányzat területén élőket, hogy a szombattól elrendelt kijárási korlátozás miatt a lehető legkevesebb időt töltsék a közterületeken. 

Arra kérte a lakosságot, hogy akik meg tudják oldani családon belül, azok hangolják össze a bevásrlásokat, gyógyszerbeszerzéseket, és minél kevesebb idegen emberrel találkozzanak, hogy a fertőzés veszélyét minimalizálják.

Mint elmondta, jelen pillanatban 19 házi karanténban lévő ember van Szigetváron, ebből egy embernél szombaton letelik a kéthetes járványügyi megfigyelés. 

"Szigetváron jelen pillanatban koronavírus-pozitív megbetegedést nem állapított meg a humán egészségügy"

- jelentette ki a polgármester, és hozzátette, hogy mindenki vegye tudomásul, hogy Szigetváron is meg fog jelenni a járvány, lesznek megbetegedések.

A feladatokat már megbeszélte a polgármester a kórház igazgatójával és az ÁNTSZ helyi vezetőjével - mondta el és kitért rá, hogy az ő feladata az lesz, hogyha az egészségügy kér az önkormányzattól helyiségeket, embereket, akkor azokat ő biztosítja. 

Vass Péter bejelentése végén még kihangsúlyozta, nagyon bízik abban, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel éli túl a település a járványt, és bízik abban, hogy a lakosság a kormány intézkedéseit komolyan veszi és betartja. 

Forrás: Pécsi STOP