Szigetváron még mindig büdös és ihatatlan a víz

2023. február 3. 09:17 2023. feb. 3. 09:17

A helyiek szerint javult a víz állapota Szigetváron, de még mindig ihatatlan. A színe halványabb lett, kevésbé zavaros, de a bűzéből még nem veszített. A városban a víz minősége azt követően vált elfogadhatatlanná, miután állami beruházásban elvégezték az ivóvízhálózat fejlesztését.

Ballonokból isszák a vizet gyerekek és felnőttek a szennyezett ivóvízzel ellátott lakótelep óvodájában. Hatalmas kannákban hordják be az innivalót a közelben álló lajtoskocsiból. Vízmintát már vettek a hatóságok, a vizsgálat eredménye azonban még nem érkezett meg. 

„Mindaddig, amíg ez a dokumentum nem érkezik meg, illetve az igazolás, addig a lajtoskocsiból fogjuk vételezni a vizet. A szülők nagyon együttműködőek, ásványvízzel segítik a gyerekek napközbeni vízellátását" – mondta az ATV Híradójának Hegedűs Jolán, az egyik szigetvári óvoda intézményvezetője.

 

A környékbeliek is folyamatosan érkeznek a lajtoskocsihoz. Azt mondják, a csapból folyó vizet sem meginni nem lehet, sem főzésre nem alkalmas. Fábián István a híradónak azt mondta, örül annak, hogy legalább ez a lehetőség adott. Egy helyi nő pedig úgy nyilatkozott, hogy a sárga víz még a kezét is kiszárította. 

Az ATV Híradója néhány napja elsőként számolt be arról, hogy a város egy részén zavaros és büdös víz folyik a csapokból. A helyzet azóta annyit változott, hogy kevésbé barna, kevesebb benne a szemcsés anyag. A szaga viszont ugyanolyan elviselhetetlen, mint korábban.

„Szent István lakótelep, Kaposvári utca, Akácos utca, Munkás utca, innen érkeznek a bejelentések leginkább. A helyzet változatlan, az ivóvíz minősége szinte nem javult, de érzékelhető, hogy jobb, mint az előző hónapokban" – árulta el Szedlák Balázs önkormányzati képviselő.

A jövő hétre közmeghallgatást hívtak össze az ügyben az érintettek részvételével.

 

Fotó: atv.hu