Szijjártó Péter nem érti az akkumulátorgyártás elleni küzdelmet

2023. február 4. 20:11 2023. feb. 4. 20:11

A külügyminiszter szerint a magyar baloldal azért küzd, hogy ne Magyarországon, hanem például Németországban jöjjenek létre munkahelyek, mert a nagy kínai akkumulátorgyártó vállalatok elsősorban a német autógyárakat szolgálják ki. Facebook-videójában Szijjártó Péter kijelentette, ezekért a beruházásokért hatalmas nemzetközi verseny van, mert ez lesz a jövő meghatározó iparága.

Úgy fogalmazott, ahová ezek a beruházások települnek, ott lesz munkahely, ott lesz gazdasági növekedés.

A miniszter úgy értékelte, hogy külföldi érdekek állhatnak a tiltakozások mögött, hiszen a német autógyárak egy jelentős része meg már itt van Magyarországon. Ez pedig nyilván nem esik egybe a német nemzetgazdasági érdekekkel.

Szerinte az elektromos autók akkumulátorainak gyártását úgy próbálják beállítani, mint valami titokzatos történetet, ami majd jön és akkor itt micsoda károkat okoz. Szijjártó emlékeztetett, hogy most is működnek nagy akkugyárak Magyarországon és egyáltalán nem okoznak drámai hatásokat, környezetvédelmi problémákat, mint mondják. Hozzátette, aki az elektromos akkumulátorgyártás ellen küzd az a környezetvédelem ellen, és a nemzetgazdasági érdekek ellen küzd.