Szocialisták feljelentést tettek a Fidesz-plakátok miatt

2019. május 22. 16:13 2019. máj. 22. 16:13

Nem csak Pécsett okozott politikai vihart, hogy a Fidesz és csakis a Fidesz plakátolhatott a városi villanyoszlopokon: a 24.hu információja szerint Szűcs Gábor, Érd MSZP-s közgyűlési képviselője kedden rendőrségi feljelentést is tett az ügyben.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Fidesz plakátai lepték el a pécsi villanyoszlopokat. Azok után, hogy Páva Zsolt fideszes polgármester leszögezte, hogy ilyen az önkormányzati oszlopokon nem történhet meg. Valamint azután, hogy az E-ON tulajdonában lévő oszlopok esetében, ahol az ESMA Reklám Zrt. ügyezi a reklámfelületeket (ami pedig Garancsi Magánrepcsi István érdekeltségébe tartozik) a cég képviseletében eljáró vezető jogtanácsos azt közölte az MSZP-vel: „senkinek sem adtunk engedélyt egyedi választási plakátok kihelyezésére”.

A 24.hu most arról ír, hogy Szűcs Gábor, Érd MSZP-s közgyűlési képviselője kedden rendőrségi feljelentést is tett közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület miatt.

Mindezt azután, hogy a lap szerint az elmúlt hetekben Fidesz-plakátok ezrei jelentek meg a főváros és vidéki települések frekventáltabb részein a villany- és a lámpaoszlopokon. A bevándorlásellenes üzenettel kampányoló kormánypárt Orbán Viktor programjának támogatására és Brüsszel megállítására szólít fel az egységes kivitelű reklámtáblákon.

„A Fidesz a régi, szabályozatlan időket idézve reklámcég közreműködése nélkül „házilag” helyeztette ki a közterületekre a plakátokat. Volt olyan település, ahol a fideszes polgármester saját kezűleg kötözte fel az oszlopra a hirdetőtáblákat, és az erről készült fotókat a Facebook-oldalán meg is osztotta. Alább az látható, amint a KDNP-s képviselő, Aradszki András számol be arról, ahogy Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere szerel fel egy hirdetést”

- írja a 24.hu.

Forrás: pecsistop.hu/24.hu