Szorongatott a PINKK, de a PEAC nyerte a pécsi rangadót

2019. december 7. 21:55 2019. dec. 7. 21:55

Az NB I. női kosárlabda bajnokság 10. fordulójában játszott egymással a PINKK-Pécsi 424 és a PEAC Pécs. A Kozármislenyben lejátszott mérkőzésen az egyetemisták nyerték a mecsekaljai rangadót 77-64-re.

Mérkőzés előtt Sipos Ádám, a PVSK és a PETŐFI SE kosárlabdacsapatainak egyik edzője elmondta, hogy a vendégek az esélyesek a győzelemre. A PINKK-hez érkezett új edző nagy tudású szakember, ezért meglepetéseredmény is lehet 40 perc után.

A pontok gyártását vendég oldalon Sarok kezdte, a hazai oldalon Landry, 2-2. Közel három percig nem akadt labda a zsákba. A folytatásban a PINKK oldalán Stach, a PEAC-nál Hegedűs volt eredményes, 19-23 a negyed vége.

PINKK-Pécsi 424-PEAC Pécs (fotó: Pécsi STOP)

A második negyed Szabó Fanni triplájával kezdődött. A vendéglátóknál Stach és Landry labdái este a kosárba. Udodenko lepattanószerzései sok találatot hoztak a PEAC-nak. A második negyed 17-17-re alakult.

Szünetben Szücs Luca, az NKA Pécs-PEAC játékosa, akinek egyik testvére a PINKK, a másik a DVTK játékosa, értékelte az első félidőben látottakat. Szavai szerint sok hibával játszik mindkét csapat. Az előző mérkőzéseken a vendégek sokkal jobb dobószázalékkal teljesítettek.

PINKK-Pécsi 424-PEAC Pécs (fotó: Pécsi STOP)

A harmadik negyed Hegedűs Jankáé, jó dobószázalék, jó passzok, a lepattanószerzéseknek köszönhetően a hazai gárda nem tud tartósan előnyt szerezni. A 26. percben Stach kétpontosával 50-49, majd Landry büntetőjével 51-49, 30 perc után 53-55, ám a harmadik negyedben 17-15. az eredmény.

PINKK-Pécsi 424-PEAC Pécs (fotó: Pécsi STOP)

A negyedik negyed Landry büntetőivel kezdődik, egy ér találatot. A PEAC ismét kezd ellépni, 60-66 a 36. percben. A hazaiak eladják a labdákat, dobásaik kipördülnek a kosárból, a figurák a vendégeknél jobban sikerülnek, és 64-77 re zárul a találkozó.

„Gratulálok a PEAC-nak a győzelemhez, a PINKK lányok hétről hétre jobb teljesítményt nyújtanak. A mérkőzésen előnyünk is volt, lehetőségünk volt Európa Kupa-résztvevő csapatot megverni. Hétfőn folytatjuk a kemény munkát”

- értékelte a meccset Vanja Mijkovics, a PINKK-PÉCS 424 vezetőedzője.

PINKK-Pécsi 424-PEAC Pécs (fotó: Pécsi STOP)

Shenita Landry PINKK-PÉCS 424 bedobója szerint nagyon jól küzdöttek, eredményben végig közel voltak az ellenfélhez.

"Nehéz sorozat után vagyunk, öt mérkőzést játszottunk igazi irányító nélkül, rutinunkkal győztük le PINKK-Pécsi 424-et"

- vélekedett a PEAC-Pécs oldaláról Meszlényi Róbert vezetőedző. Hegedű Janka, a PEAC-Pécs bedobója úgy látta, jó mérkőzés volt, cél, hogy jobban összeszokjanak, ez pedig szerinte sikerült is.

PINKK-Pécsi 424-PEAC Pécs (fotó: Pécsi STOP)

 

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP