Támogasd a lakhatást támogatókat!

2019. május 17. 11:54 2019. máj. 17. 11:54

Szombaton délután és este A Város Mindenkié pécsi csoportja lepi el a Szabadkikötőt, ahova téged is várnak, mert ez lesz az a ritka alkalom, hogy a város szociálisan egyik legérzékenyebb civil csapatát támogathasd. És még a hangulat is jó lesz.

A Város Mindenkié Pécs munkásságával már több korábbi cikkben behatóan foglalkoztunk.

Na szóval ők lesznek szombaton a Szabadkikötőben – ami egyébként szintén vívja a maga harcát -, és pontosan azért, hogy támogatni tudd őket.

A részleteket itt találod.

De azért összefoglaljuk. Este 7-kor lesz a hivatalos megnyitó, de előtte:

  • egyedi pólószitázás AVM és Közveszélyes Otthontalan grafikákkal a Renyagyár jóvoltából,
  • Riso nyomtatás a Drukker csapatának közreműködésével - az elkészült kiadványok megvásárlásával továbbiak készítését támogathatod,
  • a Budapestet már megjárt "Otthontalan" kiállítás pécsi alkotók munkáiból a Kikötő falain,
  • délután pedig Kirtan és Baq zenél.
  • Végül, de nem utolsó sorban megismerkedhetsz az A Város Mindenkié Pécs csapatával, és mindent meg lehet kérdezi tőlük.

    Ahogy a csoport magát aposztrofálja:

    „A Város Mindenkié csoportban nagyrészt lakhatási nehézségekkel küzdő emberek vesznek részt, akik a szegénységben élők érdekeiért, jobb lakhatási körülményekért és igazságos lakáspolitikáért küzdenek. Az AVM a szakmai tevékenysége mellett nagy hangsúlyt fektet az állampolgárok bevonására és képessé tételére, és munkánk során gyakran alkalmazzuk a polgári engedetlenség és a közvetlen cselekvés különböző formáit is. Mert A Város Mindenkié!”

    A tavaszi Protest Party az Állampolgári Részvétel Hete keretében valósul meg, az eseményen a Szabad Terek hálózat csatlakozó tagjai segítenek.

    És még egy jó hír: a European Community Organizing Network - ECON felajánlásából az estén kapott adományok megduplázódnak.

    Forrás: pecsistop.hu