Te is szereted a pécsi cicás kávézót? Akkor ezekre mindenképpen, figyelj, ha hozzájuk látogatsz!

2021. szeptember 23. 10:01 2021. szept. 23. 10:01

A pécsi cicás kávézóról, a Purrfect Cat Cafe-ról néhány hónappal ezelőtt a koronavírus járvány kellős közepén írtunk, ugyanis csakúgy mint sok-sok vendéglátós, akkor ők is nehéz helyzetbe kerültek a bezárások miatt. 

A járvány enyhülésének, illetve a korlátozások fokozatos feloldásának hála azonban ők is újra kinyithattak, így a cicás kávézó ismét fogadhatta az állatbarát vendégeket. A Purrfect Cat Cafe egyébként két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, jelenleg pedig öt cica és sok-sok finom kávé várja az odalátogatókat. Zeusz, Leonardo, Edison, Brian és Plüssi, ők azok, akik mosolyt csalnak a kávézóba érkezők arcára. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A kávézó tulajdonosa, Lajtman Klaudia pedig rendszeresen posztol is cicákról a közösségi felületeken, nemrégiben például megmutatta, hogy szabadították meg Zeuszt bozontos szőrzetétől. 

Itt a teljes poszt: 

 

Klaudia azonban a napokban egy kevésbé örömteli posztot is megosztott a Facebook oldalukon, ugyanis a cicák biztonsága érdekében a kávézó ajtaját minden esetben csukva kell tartani, az utóbbi időben pedig sajnos megesett, hogy ez elmaradt. Mint posztjában írja: "Történt az elmúlt napokban néhány eset, ami egy kicsit aggasztó számomra, és emellett már nem tudok szemet hunyni, és a segítségeteket is szeretném kérni ebben, ez pedig az, hogy kérlek Benneteket az ajtót mindig jól zárjátok be magatok után, ne tartson sokáig, amég bejöttök, mert cicáink könnyen kiosonhatnak a lábak alatt, között. Ha többen jöttök, mint 2 fő gyertek be nyugodtan, az asztalokon is van kihelyezve kézfertőtlenítő, hogy ne legyen torlódás. Illetve aki már bent van és látja, hogy nyitva maradt az ajtó kérem segítsen azzal, hogy bezárja, mert amég a rendeléseitek készülnek nem biztos, hogy észre veszem és kitudok szaladni. Hétvégén és tegnap is történt olyan, hogy nem sikerült bezárni az ajtót és tárva nyitva maradt volna, ha nem megyek oda. Kérlek Benneteket segítsetek ezzel, hogy minden cicánk még jó sokáig meglegyen, és boldogíthasson Titeket!" 

Mutatjuk a teljes bejegyzést: 

 

A tulajdonos továbbá egy másik fontos dologra is felhívja a figyelmet: 

"Tegnap írtam az ajtó mizériát, ma az egyik szabályunkról szeretnék írni, mégpedig azt, hogy a cicákat TILOS ETETNI!  Megkérlek Benneteket semmilyen körülmények között NE engedjétek, hogy cicáink a megrendelt ételekből, italokból egyenek. Leginkább itt a finom tejszínhabról beszélek, melyet a mi kicsi Leonardonk előszeretettel szereti lopkodni, ami egyáltalán nem jó neki, higgyétek el mindennap látom a végeredményt ezeknek az arcátlan lopkodásoknak, amit Ti örömmel végig néztek, de NE, könyörgöm NE tegyétek. Itt is segítsetek abban, hogy a cicák ne tudjanak mást enni, mint ami az övék és kérem mindenki olvassa el a szabályzatunkat, aki még nem tudja, hogy cicáinkkal mit lehet, és mit nem. Köszönöm együttműködéseteket!"

 

- írta a posztban Klaudia. 

Az Irány Pécs oldalán a tulajdonos így fogalmazott korábban a kávézóról: 

"A Purrfect Cat Cafe a dél dunántúli régió egyetlen macskás kávézója, ahol családias környezetben fogadjuk a vendégeket. Mikor megérett a gondolat, hogy szeretnénk elhozni Pécsre is ezt a 90-es évek végén Japánból induló őrületet, hogy cicák körében kávézhassunk, akkor szerettük volna, hogy érdekességet adjunk, hisz ez itt Magyarországon nem egy elterjedt dolog, cicáink is nagyon különlegesek, és jó nagyok, ilyen macskákat nem mindenki tarthat és nem is mindenki látott még. Illetve a célja még az volt kávézónknak, hogy aki például albérletben él és nem tarthat kis állatot, ők itt kiélhetik ezeket a vágyaikat, vagy azok az emberek akik itt Pécsen dolgoznak, tanulnak stb. és az otthoni cicájuk hiányát enyhítsük, azzal hogy betérnek hozzánk. De ha valaki csak most szeretne cicát vagy ha ilyen különleges cicákat vásárolna, mi szívesen segítünk honnan, hogyan álljon neki a tenyésztő keresésnek, mit vegyen a cicának, mivel etesse stb. és hogy megismerje, hogy milyen is egy cica. Az otthoni környezet könnyen lehetővé teszi, hogy a vendégek közelebb kerüljenek az állatainkhoz és más vendégekkel ismerkedjenek, beszélgessenek. Egy finom kávé, tea, limonádé, melegszendvics és/vagy palacsinta társaságában és a cicák körében jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt kávézónk, hogy a hétköznapi szürkeségbe egy kis vidámságot, feltöltődést vigyünk mindenki életébe, aki meglátogat minket. Ha jó időben látogatnak el hozzánk, még a cicákat játékra is vehetik a vendégeink, ami nagyon szórakoztató program lehet, de ha csak egy kis nyugalomra van szükség akkor az alvó cicáink köre egy teljesen más dimenzióba repít. Fontos megemlíteni, hogy egy házi rend fogadja a vendégeket, egy fajta útmutató a cicáinkhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát nálunk és a cicáink is biztonságban lehessenek. Tehát várunk mindenkit, aki egy nem megszokott kávéházi élményben szeretne kikapcsolódni, és szereti a cicákat vagy csak érdekességet szeretne a napi programba, a délutáni kávéja mellé." 

Ha a cicákról nézegetnél képeket, akkor azt ide kattintva megteheted, ha pedig személyesen látogatnál el hozzájuk, akkor keresd őket a Rákóczi út 59. alatt, hétfőtől-szombatig, 11 és 19 óra között. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Purrfect Cat Cafe, Facebook