"Tegezzél drágám, kollégák vagyunk!" - Megható történettel emlékezik Törőcsik Marira a Pécsi Nemzeti Színház színésznője, Györfi Anna

2021. április 16. 11:35 2021. ápr. 16. 11:35

Mint ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt, életében 86. évében elhunyt Törőcsik Mari,  a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja. A szomorú hírt a Nemzeti Színház közölte, akik saját halottjuknak tekintik a művésznőt. 

A legendás művésznő, hosszú betegség után hunyt el péntek hajnalban, halálával a hazai színházélet egy pótolhatatlan egyéniséget veszített el. 

Törőcsik számos alkalommal fordult megy Pécsett is, a Pécsi Nemzeti Színház is mély fájdalommal emlékszik az imádott művésznőre. Közösségi oldalukon egy fotóval és egy megható történettel emlékeznek a színésznőre, a kép egyik POSZT-on készült, ahol többször tiszteletét tette, itt a Pécsi Nemzeti Színház színésznője, Györfi Anna is találkozott a művésznővel.

Ő így emlékszik a pillanatra: 

"Mikor lejöttünk a POSZT megnyitó után a színpadról, zavarban voltam, hogy találkozhatunk, köszöntem Marinak, mire ő megszorította a kezem, és csak annyit mondott: tegezzél drágám, kollégák vagyunk!"

Címlapkép: Törőcsik Mari, MTI/MTVA/Zih Zsolt