Tejföllel dobták meg az egyik pécsi tüntetőt

2019. január 28. 10:25 2019. jan. 28. 10:25

Egy tejeskocsiból repült ki a doboznyi tejföl és el is találta a rabszolgatörvény ellen tiltakozó pécsi félpályáz útzár egyik résztvevőjét. Egy olyan fuvaros dobta ki, akinek a jogaiért kiállnak a civilek, szakszervezetek és az ellenzéki pártok. Holnaptól egyébként nem lassítják Pécsett a forgalmat.

A hétfői atrocitásról Benke Norbert pécsi szakszervezeti vezető a Pécsi STOP hétfő reggeli élő videójában számolt be először.

A Vasas Szakszervezetek régiós vezetője lapunknak elmondta: egy tejeskocsiból dobott ki a sofőr egy doboz tejfölt és el is találta az egyik kollégájukat. Hozzátette, amellett, hogy rendkívül unintelligens dolognak tartja nem gondolja azt sem, hogy a tiltakozás elleni tiltakozásnak ez lenne a megfelelő formája. Arról nem beszélve, hogy a túlóratörvény a tejfölhajítót is ugyanúgy fogja érinteni, mint a magyar munkavállalók többségét.

Benke Norbert beszélt arról is, hogy mi várható a folytatásban. A mai nappal ugyanis – egyelőre legalábbis – véget ér a város két végén tartott félpályás útzár. A szervezők összeülnek, megbeszélik a tapasztalatokat, azt, hogy milyen a légkör és a fogadtatás a városban és környékén.

Azt azonban a szakszervezeti vezető leszögezte: nem állnak le, mert nem lehet belenyugodni abba, hogy három év múlva fizetik ki a túlórát, hogy szétszakítják a családokat a túlmunkával, hogy négymillió ember sorsáról a megkérdezésük nélkül dönt egy kormányzat. Így vagy úgy, de valamiképpen a felszínen tartják az ügyet.