TEK-esek vittek el két brutális rendőrt a mohácsi kapitányságról

2021. február 23. 08:23 2021. feb. 23. 08:23

TEK-esek vittek el bilincsben egy próbaidős rendőr őrmestert és egy törzsőrmestert a Mohácsi Rendőrkapitányságról.

Blikk szerint a járőrök bűne az volt, hogy szolgálatban alaposan összevertek két mohácsi hajléktalant, amit a szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetített a pécsi központban ülő kollégáiknak.

A lap a mohácsi hajléktalanszállón megtalálta az egyik megvert áldozatot. A férfi annyira fél a rendőröktől, hogy azt kérte, a nevét ne írják le. Régóta az utcán él, megszokta a kemény helyzeteket, de a rendőri megalázás teljesen kiborította.

– Hajnal három körül ültem a Duna partján, és ettem. Majd’ megvett az isten hidege, tudja, akkor voltak ezek a szibériai mínuszok. Egyszer csak ezek ketten elém álltak, és belém kötöttek, hogy a késem egy centivel hosszabb a megengedettnél – idézte fel a félelmetes pillanatokat a hajléktalan férfi.

– Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta. Azóta kihallgattak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ott tudtam meg, hogy még a rendőröknek is szigorúan tilos az elektromos sokkoló használata.

Mint kiderült, a párosnak nem ez volt az első esete. 

A Blikk úgy tudja, a törzsőrmester két éve szolgál a rendőrségnél, míg fiatalabb társa próbaidős, nemrégiben jött ki az iskoláról. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy hasonló ügyben már nyomoz, abban is mohácsi rendőrök a gyanúsítottak. A rendőrség elismerte, hogy fegyelmi indult a járőrök ellen, a bűncselekményt az ügyészség vizsgálja.

Forrás: Blikk

Címlapkép: Illusztráció, Pexels