Teljes hajózási zárlat a Dunán - nem jár a mohácsi komp

2017. január 21. 09:36 2017. jan. 21. 09:36

Teljes hajózási zárlatot rendeltek el a Duna magyarországi szakaszán január 20-án a rendkívüli hideg idő, valamint az erősödő jégzajlás miatt, a zárlat visszavonásig érvényes. A mohácsi komp a jégzajlás miatt nem közlekedik.

Jégzajlás miatt leállították a mohácsi kompot

Bizonytalan ideig szünetel a kompközlekedés Mohácsnál szombat délutántól. A rendkívüli hideg időjárás és az erősödő jégzajlás miatt ugyanis a Dunán teljes hajózási zárlatot rendeltek el - tájékoztatta a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. az MTI-t.

A közleményben azt írták: a szombati utolsó átkelőhajó 15 órakor indul a baranyai város kompkikötőjéből.

Amint az időjárási körülmények megengedik, illetve a hajózási zárlatot feloldják, a járatokat újraindítják a kompkikötő és a Mohácsi-sziget között - tették hozzá.

A mohácsi Duna-szakaszon legutóbb január 10. és 14. között szünetelt a kompközlekedés.

Teljes hajózási zárlat a Dunán

Teljes hajózási zárlatot rendeltek el a Duna magyarországi szakaszán a kialakult jégviszonyok és a jégelőrejelzés miatt szombattól - olvasható egy, a Budapest Főváros Kormányhivatalának honlapján közzétett hirdetményben.

Közölték: a fővárosi kormányhivatal közlekedési főosztálya rendelte el a hajózási zárlatot a Duna 1792-es és 1433-as folyamkilométere között, tehát a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűtől a déli országhatárig.

Részletezték: az 1792-es és az 1766-os folyamkilométerek között szombattól naponta 18 órától 7 óráig, valamint korlátozott látási viszonyok között, az 1766-ostól az 1433-as folyamkilométerig szombaton 16 órától érvényes a zárlat.

A zárlat alól mentesülnek a folyamfelügyeleti és a vízügyi szervek hajói, továbbá a jégtörésben, valamint a segítségnyújtási, mentési munkálatokban részt vevő hajók. A hajózási zárlat visszavonásig érvényes - olvasható a hirdetményben. (MTI)