Teljesen megújul Pécs hivatalos honlapja

2021. szeptember 14. 20:59 2021. szept. 14. 20:59

Teljesen megújult tartalom és küllem várja azokat, akik mostantól ellátogatnak Pécs város hivatalos honlapjára, a pecs.hu-ra. A honlap felépítésében és megjelenésében is modern, jól fejleszthető, felhasználó- és mobilbarát. Az első hónap a közösségi tesztelésé lesz, a fejlesztők egy erre a célra készített kérdőíven várják a pécsiek visszajelzéseit - közölte a pécsi önkormányzat.

Elstartolt Pécs teljesen megújult honlapja. Az oldal mind megjelenésében, mind felépítésében modern, innovatív. Fontos szempont volt, hogy ne csak a ma igényeinek feleljen meg, de a jövőben is könnyen fejleszthető, tartalmát illetően jól szerkeszthető honlap legyen. Elvárás volt még, hogy reszponzív, azaz mobilbarát legyen az új honlap, mivel az ezt célzó felmérés szerint a felhasználók zöme ma már telefonról keresi fel az ehhez hasonló oldalakat. Célként tűzte ki a városvezetés azt is, hogy az oldalra látogatók releváns és átlátható válaszokat kapjanak kérdéseikre.  Ezt nagyban segíti a honlap fejlécében megtalálható kereső.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

A jól átlátható struktúra négy elkülönülő kategóriára osztja a honlapot, ahol ily módon a PÉCSIEK, a TURISTÁK, a DIÁKOK és a BEFEKTETŐK találhatják meg a számukra érdekes és fontos információkat. A fejlesztők munkájának köszönhetően az új weboldal olyan régi és  jogos igényekre ad választ, mint például a szabadidős lehetőségek átlátható, rendszerezett megjelenése.

Az új pecs.hu egy hónapon keresztül közösségi tesztidőszakkal és magyar nyelven indul el, ezt követően pedig angol nyelven is elérhetővé válik.

Arra bíztatunk minden kedves pécsit, hogy bátran használják ki a város honlapjának nyílt tesztelése nyújtotta lehetőséget. Próbálják ki a weboldalt, majd osszák meg véleményüket és javaslataikat a fejlesztőkkel egy rövid kérdőív kitöltésével: 

https://www.surveymonkey.com/r/YRGDQZQ

vagy a szerkeszto@ph.pecs.hu e-mail címen.

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata