Téma lesz a Bitcoin és a Pfizer is a pécsi jogi kar szerdai nyílt napján!

2021. február 1. 11:52 2021. feb. 1. 11:52

Idén is a megtartják a a pécsi jogi kar (PTE ÁJK) nyílt napját, melyre évről évre több száz leendő hallgató látogat el. Idén a vírushelyzet miatt online tartanak az érdeklődőknek számos előadást, melyek során betekintést nyerhetnek a kar életébe és az épületet is bejárhatják egy remek virtuális séta során.

Az elmúlt években több százan vettek részt a pécsi jogi kar Nyílt napjain, február 3-án az online tér lehetőséget biztosít arra, hogy még többen részt vegyenek a kar életébe bepillantást engedő rendezvényen. A vizuális benyomás nem marad el, hiszen mindenki bejárhatja az épületet a virtuális sétát tartalmazó honlapon.

A pécsi jogi kar azt javasolja, hogy mindenki erről az oldalról induljon el, járja be az épületet, nézze meg az ismertető videókat a Molnár Kálmán előadóban. Játsszon az aulában található játékokkal, pillantson be a hallgatók életébe a rögzített videók segítségével.
A virtuális folyóson található plakáton találja majd a látogató az élőben elérhető programokat, előadásokat, melyek 10 órakor a kar dékánjának dr. Fábián Adriánnak a köszöntőjével kezdődnek. Izgalmas, érdekes témák kerülnek a programok fókuszába.

Bemutatásra kerül a jogászok által használt mesterséges intelligencia, LEXI. Idén sem marad el a „hírhedt” Római jog előadás. Ha szeretnének egy kis ízelítőt, ha inkább a saját szemüknek hinnének a diákok, akkor csatlakozzanak a nyitott előadáshoz.

Bárki bepillanthat az új tanítási módszerekbe is! Virtuálisan a XIX. század végi Magyarországra kerülhet a résztvevő az előadáson, és csak rajta múlik, hogy a nagypolgári családból származó ifjú bőrébe bújva lesznek-e nehézségei a bírói karrierben.

Napjaink izgalmas témája a Bitcoin, ezen a napon a gazdasági jog oldaláról kerül megvitatásra a téma. A délután egy izgalmas előadást tartogat! A kar volt hallgatója, aki ma már a sokat emlegetett Pfizer gyógyszeripari vállalat jogásza, beszélget a résztvevőkkel arról, hogy mit adott neki a pécsi jogi kar. Természetesen nem maradnak el a hallgatókat támogató szervezetek előadásai sem. Egész nap várják a hallgatók a diákokat a kar discord chat szobáiban, ahol minden kérdést megválaszolnak akár videochatben, vagy szóbeli és írásbeli beszélgetésekben.

Regisztráció a https://ajk.pte.hu/hu/form/nyilt-nap-regisztracio oldalon érhető el.

Forrás: PTE