Tettye Forrásház: Jól haladnak a felújítások

2021. szeptember 24. 11:26 2021. szept. 24. 11:26

Hét helyen zajlik korszerűsítés jelenleg a pécsi víziközmű-hálózaton, a Kisflórián utcában hétfőn kezd rekonstrukcióba a TETTYE FORRÁSHÁZ. A jól előkészített és szervezett munkavégzésnek köszönhetően több felújítás, így a Havi-hegyi úti kivitelezés is előbb befejeződik – a hegyoldalban tavasz helyett még az idén megnyílik a vadonatúj burkolatot kapó útpálya.

Gyorsan halad a Havi-hegyi úti ivóvízvezeték-csere, fél távnál jár a munkavégzés. A Wass Albert útig hátralévő részen az elkövetkező hetekben a kivitelezéssel együtt haladó, szakaszos útzár mellett építik az új hálózatot a szakemberek, 20-50 méteres lezárásokra számíthatnak a közlekedők. 

 

A Havas Boldogasszony-templomtól a Havi-hegyi út 47-ig tartó szakaszon az utat már megnyitották, a 210 millió forintos beruházás végén még idén vadonatúj burkolat kerül a teljes útszakaszra. 

 

A József utcában lezárult, a Kisflórián utcában folytatódik a hálózatépítés hétfőtől

 

Az utolsó cső is földbe került a József utcában, ahol jövő héttől már az új vezetékeken érkezik az ivóvíz és távozik a szennyvíz. Már csak a burkolathelyreállításvan hátra a Szent Mór utca – Megye utca köztiszakaszon, amellyel lezárul a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és az E.ON Hungária Csoport összehangolt, tavasszal indított, valamennyi szolgáltatást érintő közműcseréje. 

A 260 millió forint értékű beruházásban egy felbontással és helyreállítással az utca teljes hosszában megújult a gáz-, áram-, ivóvíz- és szennyvízhálózat. (Érdekesség: a szűk utcában a munkaárok sokszor mélyebb volt, mint amilyen széles maga az utca.)

 

A környék fejlesztése tovább folytatódik: szeptember 27-én a munkagépek a Kisflórián utcába állnak be, a TETTYE FORRÁSHÁZ a következő egy hónapban itt (majd a Szent Mór utcában) korszerűsíti a víziközmű-hálózatot. Hétfőtől a Kisflórián utcát a József utcai kereszteződéstől délre teljes szélességben lezárják, várhatóan október közepéig nem lehet parkolni és autóval közlekedni az utca déli részén. 

A TETTYE FORRÁSHÁZ köszöni a környéken élőknek és az autózóknak a forgalmi akadályok, illetve a munkálatok okozta kényelmetlenségek ellenére tanúsított türelmét és megértését!