Téves kijelentés volt, hogy megvan Pécsvárad első koronavírusosa

2020. április 3. 09:38 2020. ápr. 3. 09:38

Zádori János, Pécsvárad polgármestere a Facebookon jelentette be csütörtök este, hogy megvan a baranyai kisváros első igazolt koronavírus-fertőzött betege. Ezt pénteken saját maga cáfolta.

A polgármester szerint a beteg egy nő, nem idős, nincs jó állapotban. A hatóságok tudnak róla, figyelemmel követjük a napjait, biztosított az orvosi háttér, az önkormányzat is a támogatásáról biztosította. Nem külföldről jött haza, már az első tünetek jelentkezésekor elszeparálta magát. A polgármester arra kért mindenkit, hogy tartsa be a kormány és a tisztifőorvos által tanácsoltakat.

Zádori bízik abban, hogy a településen csak egy-két beteg lesz. Hangsúlyozta, minden előírást be kell tartani, ebben a fokozatban a türelemnek és a méltányosságnak vége. Hozzátette, fog beszélni a rendőrökkel, hogy markánsabban lépjenek fel, hogy elkerüljék a tömeges megbetegedéseket Pécsváradon.

"Odafigyelni, betartani a szabályokat, emberség - ezt a hármat kérem most minden pécsváradi polgártól"

- hangsúlyozta Zádori János.

Frissítés: mégsem koronavírusos az említett nő

Zádori pénteken szintén a Facebookon jelentette be, hogy valami zavar van az erőben, a nő mégsem koronavírusos. Erről itt írtunk bővebben.

Forrás: Pécsi STOP