Tiltott adatszerzés Pécsett: újabb részletek derültek ki

2019. március 6. 21:00 2019. márc. 6. 21:00

Újabb információkhoz jutott lapunk azon tiltott adatszerzési ügy kapcsán, mely miatt szerdán a rendőrség is akciózott, a Pécsi Rendőrkapitányság pedig nyomozni kezdett.

Korábban azt írtuk, hogy információnk szerint március 6-án több rendőr is kiszállt Pécsen egy hatósághoz. Lapunk több kérdéssel fordult a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, de csak annyi választ kaptunk, hogy

tiltott adatszerzés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, amelynek részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást egyelőre nem közölnek.

Nem hivatalba, hanem volt munkatársakhoz mentek

Portálunk az este folyamán arról értesült, a rendőrök a Katasztrófavédelmi Hatóság Vízügyi Igazgatóságának volt munkatársainál járhattak.

Az egykori dolgozók információink szerint azután mondtak fel - nem kevesen - , miután a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló vonatkozó törvény - röviden Hszt. - hatálya alá kerültek munkavégzés szempontjából.

Lapunk eddig meg nem erősített információi szerint a rendőrök szerda dél körül mentek ki hozzájuk, elvihették számítógépeiket, laptopjaikat, arra hivatkozva, hogy jogosulatlanul kivitt adatok után kutatnak. Úgy tudjuk, olyanok sem úszták meg a razziát, akik régebben távoztak állásukból.