Tízen haltak meg az utakon a hosszú hétvégén

2019. augusztus 21. 14:10

Tízen haltak meg a hosszú hétvégén az ország közútjain - írta a rendőrség a honlapján szerdán.

Rendőrség (fotó: police.hu)

    Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint péntektől kedd éjfélig 247 olyan baleset történt, amely sérüléssel végződött. A halálos baleseteken túl 76 olyan is volt, amelyben súlyosabban is megsérültek.


    A hosszú hétvégén a rendőrök 762 embert fogtak el, közülük 104-et az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 540 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 95 embert ittas vezetés gyanúja miatt állítottak elő.


    Kitértek arra is, hogy augusztus 16-án 0 óra és augusztus 20-án 24 óra között a rendőrök és a katonák 63 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. 27 embert megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. Magyarország területén 11 határsértőt fogtak el. Egy ember ellen embercsempészés,9 ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás - közölte az ORFK.

Halálos motorbalesetet hozott a hosszú hétvége Tolnában

Iregszemcse belterületén 2019. augusztus 19-én a déli órákban egy személygépkocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget a vele szemben szabályosan közlekedő motorkerékpárnak és összeütköztek. A motoros könnyű sérüléseket szenvedett A 65-ös számú főút 52-es kilométerszelvényében 2019. augusztus 20-án 9 óra 13 perckor a egy motorkerékpáros előzés közben elvesztette uralmát járműve felett, elesett, melynek következtében ütközött egy másik motorossal, majd a mögötte közlekedő autóbusz elé esett.

Forrás: MTI