Több mint kétszáz programmal készül a Pécsi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakájára!

2023. szeptember 27. 10:28 2023. szept. 27. 10:28

A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek – ezt igyekszik bemutatni évről-évre a Kutatók Éjszakája - közölte sajtóközleményében a Pécsi Tudományegyetem.

Európában egy napon, minden év szeptember utolsó péntekén tartják az egész éjszakás eseményt, melynek célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

A Pécsi Tudományegyetem több kara minden évben részt vesz a programokban, amelyekkel láthatóvá szeretné tenni a pécsi tudományos és kutatói életet, az egyetemet, és Pécs városát. A rendezvény továbbra is ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható helyszínekkel várja a nagyközönséget. 2023-ban a PTE tíz szervezeti egységének 246 munkatársa készül színes programkavalkáddal, egészen pontosan 235 programmal!

Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, a szervezők célja a diákok, szüleik, tanáraik, és az egész nagyközönség számára bemutatni, hogy a műszaki és a természettudományok a mindennapjainkban milyen mértékben szövik át életünket, mennyire fontosak ezek a szakterületek a folyamatok leírásához, megértéséhez, új összefüggések felfedezéséhez; ahhoz, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő világot. Ezen túlmenően támogassa a közoktatási és felsőoktatási intézmények, illetve a gyakorlati helyet biztosító vállalatok együttműködését, népszerűsítse a tudományt, a tudományos és innovációs tevékenységet és a kutatói életpályát.

 

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők szeptember 29-én a Kutatók Éjszakája PTE-s rendezvényein!

 

További részletek, és a karonkénti, szervezeti egységenkénti programok itt olvashatóak: Kutatók Éjszakája a PTE-n | UnivPécs (univpecs.com)

 

Forrás: PTE