Török Ottó: Az egyik legfontosabb projektünk a tervezett Aquapark

2021. május 17. 19:46 2021. máj. 17. 19:46

Török Ottó, Pécs sportberuházásokért felelős polgármesteri biztosa benyújtotta a legújabb beszámolóját, illetve a közelmúltban bejelentett projektek közül több esetben a kormány döntésére kell várni- írja a Pécsma.hu

Török Ottó az idei esztendőben már beszámolt a tavaly augusztus óta elvégzett munkájáról a pécsi közgyűlésnek. Most pedig elérkezett az idő, hogy másodszor is beszámoljon az eddig elvégzett munkájáról a városvezetésnek. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

A PécsMa megkérdezte a sportberuházásokért felelős polgármesteri biztost arról, hogy milyen szakaszban vannak a korábban elindított projektek.

– A COVID miatt az utóbbi hónapokban alaposan belassultak a döntési folyamatok államigazgatási szinten. Ez persze egyfelől természetes, azonban több városi projekt is éppen emiatt jelenleg várakozó pozícióban van, várjuk ugyanis, hogy megszülessenek a szükséges kormányzati döntések. Ilyen például a tervezett új tanuszoda. Az már eldöntött kérdés, hogy Pécs visszakerült abba az állami programba, amelynek keretében tanuszodát építhetünk. A leendő helyszín kiválasztása kapcsán már zajlik is egy vizsgálat, ahol megnézzük a szóba jöhető helyeket. Ezen felül pedig a kormány döntése kell még ahhoz, hogy elindulhasson a beruházás- nyilatkozta a lapnak Török Ottó.

 Fotó: Török Ottó

                                                                                                   

A Pécsi Műjégpálya helyére tervezett fedett csarnok ügye is hasonlóan áll. A szándék megvan, az állami támogatást biztosító körben is szerepel Pécs, azonban állami szinten kell megvárni a hivatalos döntést. A PMFC tervezett új stadionjáról már megszületett az elhatározás a kormány részéről, itt a helyszín végesítése, és a tervezett forma kiválasztása után indulhat majd a beruházás- mondta.

Török Ottó elárulta, hogy a kormányzat szerencsére a városnál hagyta azt a jogot, hogy a stadion helyszínéről dönthessen, illetve abba is beleszólása lehessen, hogyan fog majd kinézni a létesítmény. A kivitelezés azonban már egy állami feladat lesz, abban Pécs nem is akar belefolyni.

A polgármesteri biztos elmondta, hogy az egyik legfontosabb projekt a tervezz Aquapark, amivel kapcsolatban annyit árult el, hogy időben vagyunk, folyamatban van a tanulmány elkészítése a megvalósíthatósága kapcsán.

 

Török Ottó végezetül elmondta, hogy a közeljövő két legfontosabb munkája nem is feltétlenül új beruházásokhoz köthető. Kevés időn belül szerinte végre valahára létrejöhet a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. racionalizálása, amelynek keretében szétválasztják egymástól a létesítmények üzemeltetését, valamint a sportiskola működtetését. Ezen felül egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy meglegyen a PMFC NB II.-es labdarugócsapatának új befektetője, többségi tulajdonosa. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Forrás: pecsma.hu

Címlapkép: pecsma.hu