Tóth Bertalan: valódi esély van a változásra

2019. október 13. 11:20 2019. okt. 13. 11:20

Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke Pécsen adta le szavazatát az önkormányzati választás napján, majd utána egy rövid sajtótájékoztatót tartott, ahol arról beszélt, valódi esély van arra, hogy a Fidesz helytartóit leváltsák.

Mint elmondta, az év egyik legfontosabb napja a mai, mert esély van a változásra, mivel az ellenzék Budapesten, a megyei jogú városok zömében és a kisebb településeken is szövetségben, egymással összefogva

"küzdenek azért, hogy leváltsák a Fidesz helytartóit, hogy megteremtsék a szabad városokat, a szabad településeket, amelyek szolidárisak, zöldpoilitkát képviselnek"

és ahol az emberek végre beleszólhatnak a napi életüket, környezetüket érintő kérdésekbe. Tóth Bertalan szerint ezen az ellenzéki jelöltekkel esély nyílik arra, hogy leváltsák azt a politikát, amelyet központilag irányítanak, és amelyben közpénzből magánutakat és "különböző cselekményeket" finanszíroznak.

Az MSZP elnöke kiemelte, minél több embernek kell elmennie szavazni, hogy változást lehessen elérni, hogy szabad településeken szabad emberek élhessenek. Hozzátette, nagyon bízik abban, hogy ezzel a folyamattal el lehet érni, hogy Magyarország is szabad legyen.

Újságírói kérdésre Tóth Bertalan elmondta, már most lászik, hogy többen vesznek részt az önkormányzati választáson most, mint öt éve, ez látható Pécsen is, de azt nem tudja megjósolni, hogy ez kinek fog kedvezni, de ő abban bízik, hogy az ellenzéki szövetségnek.

Forrás: Pécsi STOP