Tóth: „Nekem ez személyes ügy”

2019. március 21. 12:05 2019. márc. 21. 12:05

Az MSZP országos elnöksége egyhangúan fogadta el a határozatot, amelyben támogatják Péterffy Attila pécsi polgármesteri jelöltségét. A párt elnöke, Tóth Bertalan szerint Pécs is megérdemelné végre, hogy ilyen polgármestere legyen.

Mint ismert, az MSZP pécsi szervezete az elsők között jelentette be még decemberben, hogy támogatja Péterffy Attila pécsi polgármesteri jelöltségét. Ezt a döntést erősítette meg szerdán a szocialista párt országos elnöksége határozatában, amelyben Pécs polgármesterjelöltjének Péterffy Attilát javasolja.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Facebook-oldalán fontos döntésnek nevezte az MSZP országos elnökségének egyhangúan meghozott határozatát. „Nekem ez személyes ügy! Attila megérdemli a bizalmat, és Pécs is megérdemelné végre, hogy olyan polgármestere legyen, mint Péterffy Attila!” - írja Tóth.

Mint ismert, 2017 decemberében szintén Tóth Bertalan hozta meg azt a döntést, hogy visszalép a parlamenti képviselői jelöltségtől Mellár Tamás független jelölt javára. Ezt a jobboldali lakájmédia sokféleképpen tálalta már, egy darabig „a szocialisták cserben hagyták Pécset” gombot nyomogatták. Ma már a demokratikus erők összefogását, a körzetenként egy esélyes jelölt indítását a Fidesszel szemben úgy emlegeti a pécsi önkormányzati propagandalap, mint „Tóth Bertalan MSZP-elnök által már korábban eltervezett trükk”.

- Jellemző, hogy a Fidesz szemében trükk, ha egy párt, egy politikus a saját érdekei elé helyezi egy választókerületben élő emberekét vagy egy város jövőjét – mondta Tóth Bertalan, hozzátéve: egy olyan párt beszél trükkről, amelyik úgy lejáratta saját nevét, hogy nem meri bemutatni a pécsi polgármesterjelöltjét.