Tovább csúszik a pécsi Janus Pannonius Gimnázium hőszigetelése és ablakcseréje

2020. október 26. 11:38 2020. okt. 26. 11:38

Már 2018-ban le kellett volna folytatni a beruházást, de azóta is csúszásban van a projekt. A Klebelsberg Központ szerint át kellett tervezni a beruházást, emiatt van a késlekedés. 

A napokban jelent meg az európai közbeszerzési értesítőben (TED) egy korrigendum, amely szerint a pécsi Janus Pannonius Gimnázum hőszigetelésére és nyílászáró-cseréjére kiírt projekt jelentkezési határidejét október 6-ról november 5-re módosították. 

A PécsiÚjság.hu még idén januárban írta meg, hogy nem tudni, mikor indulhat el a Janus gimi külső vakolatának rendbetétele és a nyílászáró-csere, de ebben a cikkben az is olvasható volt, hogy eredetileg ezt a beruházást a fenntartó Klebelsberg Központ már 2018-ban le akarta zavarni - ám ez azóta sem jött össze. 

A korrigendum kapcsán a Pécsi STOP megkereste a Klebelsberg Központot, hogy mi miatt áll még mindig a projekt, és arra is rákérdeztünk, hogy miért nem sikerült az eredeti terveknek megfelelően 2018-ban lefolytatni a beruházást. Rákérdeztünk a projekt összegére is, illetve arra is, hogy várható-e a módosított határidő újabb változtatása.

A Klebelsberg Központ az alábbi választ küldte meg az érdeklődésünkre:

"A Klebelsberg Központ kiemelt figyelmet fordít az állami fenntartású köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztéseire, amely során a fenntartható jövőnk érdekében energetikai fejlesztéseket is végrehajtunk. Ilyen a KEHOP-5.2.2-16-2016-00036 azonosító számú „Baranya megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése” című projekt is, amelynek megvalósítása folyamatban van.

A projektben bruttó 235,3 millió forint felhasználásával befejeződött a Mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészetoktatási Intézmény energetikai fejlesztése, amely jól mutatja a projekt előrehaladását.

A Janus Pannonius Gimnázium energetikai tervezése két ütemben valósult meg, mivel a projekt megvalósítása során helyszínmódosítást kezdeményeztünk az Irányító Hatóságnál, amelynek következtében a gimnáziumnak helyet adó ingatlanon az eredeti tervekhez képest nagyobb műszaki tartalom megvalósítása vált lehetővé. Az újratervezés és a kapcsolódó engedélyezések – az épület műemlékvédelem alatt áll és műemlék védelmi övezetben helyezkedik el – újabb időt vettek igénybe, így a megvalósítás lehetséges időpontja későbbre ütemeződött.

A Janus Pannonius Gimnázium energetikai felújítási munkálataira kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van, megfelelő ajánlat érkezése esetén valósulhat meg az épület modernizációja."

Vagyis továbbra sem tudni, hogy mikor újulhat meg a Janus Pannonius Gimnázium külső homlokzata, nylászárói és hőszigetelése.

 

Címlapkép: A Janus Pannonius Gimnázium főbejárata - Fotó: Google Street View

Forrás: Pécsi STOP