Tovább lövik a vadakat Pécs belterületén

2017. augusztus 29. 13:50 2017. aug. 29. 13:50

Meghosszabbította a rendőrség a pécsi belterületen garázdálkodó vaddisznók és szarvasok elleni vadászengedélyt. Az év végéig lődözhetik a vadakat a Felsőmakári dűlő, Magyarürögi út környezetében.

Meghosszabbította a rendőrség a kártékony vaddisznó- és szarvasállomány megfékezése érdekében korábban kiadott belterületi vadászati engedélyt Pécsett.

Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a közleményében írja, az eredeti engedélyt március 1. és augusztus 31. közötti időszakra állította ki a Pécsi Rendőrkapitányság a Hosszúcser Vadászegylet számára, a Pécs belterületén elszaporodott kártékony vaddisznó- és szarvasállomány megfékezésére.

A közlemény szerint a vadászegylet kérvényezte a belterületi vadászengedély meghosszabbítását a pécsi Völgyi dűlő – Felsőmakár dűlő, Magyarürögi út és a Tiborc utca által határolt területre.

A meghosszabbított engedély szerint szeptember 1-től december 31-ig a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban lőhetik a vadakat a vadászok a fentebb leírt területrészen.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság mindemellett felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.