Trianon 100: közös emlékezés lesz Pécsen a Széchenyi téren

2020. június 4. 12:11 2020. jún. 4. 12:11

Közös megemlékezést tartanak csütörtök délután négy órától Pécsen a Széchenyi téren a trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából. A rendezvényen a járványhelyzet miatt ildomos az egymás közti személyes távolságot megtartani.

Délután négy órától kezdődik a trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából tartandó megemlékező program Pécsen. 

Június 4-én van annak 100 éve, hogy a magyar küldöttség aláírta a trianoni békeszerződést, ezzel pedig hivatalosan is pont került az addigra már bebizonyosodottra, hogy bő 3,2 millió magyart, és vele a területek jó 70 százalékát elszakítják Magyarországtól. 

2010. június 4. óta ez a dátum a Nemzeti Összetartozás Napja, csütörtök délelőtt Péterffy Attila polgármester, Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba alpolgármesterek koszorúztak a szomorú alkalomból Pécsen a Trianon-emlékműnél.

Péterffy Attila polgármester a Facebook-oldalán tette közzé, hogy a városi megemlékezés csütörtök délután 16.00-tól kezdődik a Széchenyi téren.

"A körülményekre tekintettel a szociális távolság betartásával a város főterén álljunk meg egy percre, emlékezzünk csendben, majd közösen énekeljük el a magyar himnuszt!"

- áll a bejegyzésben.

Forrás: Pécsi STOP