Tüntethetnek is az abaligeti iskoláért

2020. január 16. 10:14 2020. jan. 16. 10:14

Több mint félszázan gyűltek össze azon a szerda esti fórumon, melyen az egyháztól az állami fenntartóhoz kerülő abaligeti katolikus általános iskola helyzetét vitatták meg. Az iskoláért aggódók aláírásgyűjtésbe kezdtek, a jövőben pedig akár demonstrálnának is az intézményért.

Az abaligeti katolikus általános iskola - PPHF Szent Mária Magdolna Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Iskola - korábbi fenntartója a a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola volt, azonban a főiskola, dacára annak, hogy  Premontrei Női Kanonokrend már tavaly novemberben jelezte szándékát a suli átvételére, a pécsi tankerületnek adja a következő tanévtől - írtuk az abaligetma.hu nyomán.

Ezt nem szeretnék a szülők, a hitélet mellett a befogadó szemlélet is az intézmény homlokterében van, sajátos nevelési igényű, egyéni bánásmódot igénylő gyermekeket is integráltan, közösségben oktatnak, plusz bejáró diákokat is tanítanak itt. 

Január 13-án az abaligeti képviselő-testület járta körül a lehetőségeket, melyből nincs túl sok, január 15-én este pedig lakossági fórumot tartottak az iskola helyzetét illetően. Az Abaligeti iskoláért Facebook-oldalon azt írták, több mint 50-en gyűltek össze, és sorba vették, mit is lehet tenni. 

"Írásbeli megkeresések, aláírásgyűjtés, személyes megbeszélések, felsőbb szintű döntéshozók megkeresései, felügyeleti szervek megkeresése, közben széles nyilvánosság elérése a FB segítségével, sajtó, sajtó, sajtó, utcai demonstráció."

- áll a posztban. Megjegyzik, az aláírásgyűjtés már a fórum idején elindult, melyet hamarosan online is el lehet érni.

Szerző: H. V.

Forrás: Pécsi STOP