Úgy néz ki, a Fidesz örülhet Mohácson

2020. szeptember 27. 21:20 2020. szept. 27. 21:20

A szavazatok 52,17 százalékos feldolgozottságánál Pávkovics Gábor, a Fidesz jelöltje mintegy 700 vokssal vezet a VAN aspiránsa, Csorbai Ferenc előtt, aki tavaly októbertől vezette Mohácsot. A választókerületekben is kormánypárti siker körvonalazódik.

A valasztas.hu adatai szerint Pávkovics az említett feldolgozottság mellett 2117, míg Csorbai 1456 szavazatot mondhat magáénak, a Mi Hazánk polgármesterjelöltje, Bernáth Csillára 127-en húzták az ikszet.

A nyolc egyéni választókerületben, 33 százalékos feldolgozottságnál is a fideszeseknek kedveznek a számok, a Mi Hazánk arányát leginkább a statisztikai hibahatár mértékének lehet tekinteni.  

Az egyesben, a hármasban, a négyesben, a hatosban mondhatni szoros a küzdelem a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) és a kormánypárti indulók között, a hetest és a nyolcast nagyon viszi a Fidesz.

A VAN-nak jelenleg három helye van a testületben kompenzációs listáról, ha nem változik semmi, Csorbai Ferenc, Dr. Szigeti József és Gibizer László kerül így be a testületbe.

22:37 - Frissítés: a szavazatok 100 százalékos feldolgozottság mellett azt látni, hogy a VAN két egyéni választókerületet húzott be, kompenzációs listáról két jelöltjük kerül a testületbe. A Fidesznek hét képviselője lesz Pávkovics Gábor polgármester mellett.

Hoppál Péter már levillogta a sikert a Facebookon

Hoppál Péter kormánypárti honatya a Facebookon már este kilenckor bejelentette a Fidesz győzelmét, Bánki Erikkel közre is fogták Pávkovics Gábort egy fotó erejéig.

Szerző: H.V.

(Címlapkép: Facebook/Pávkovics Gábor)
 

Forrás: Pécsi STOP